Ana SayfaGüzellikPürüzsüz ve Işıldayan Bir Kış Cildi: Şeker ile Hazırlayabileceğiniz 3 Tarif

Pürüzsüz ve Işıldayan Bir Kış Cildi: Şeker ile Hazırlayabileceğiniz 3 Tarif

Kış aylarında kuruyan ve matlaşan cildinize ihtiyacı olanı vermek için şekerin peeling gücünden yararlanabilirsiniz. 

İşte evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz 3 scrub tarifi:

Bal + Hindistan cevizi yağı + Esmer şeker

Kışın cildinizde kuruluk ve pul pul dökülme fark ediyorsanız neme ihtiyacı olduğunu inkar edemeyiz. Bu nemi sağlamak için bal ve Hindistan cevizi yağının doğal nemlendirici özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bal ve Hindistan cevizi yağına bir miktar esmer şeker ekleyerek karıştırın. Karışımı boş bir kavanoza aktarın ve duş zamanlarınızda yüzüne peeling şeklinde hafif ovma hareketleriyle sürerek durulayın. 

Lavanta yağı + Limon yağı + Şeker

Bu karışım ise cildinizi kışın matlığından arındırarak doğal bir parlaklık kazandıracak. Üç çorba kaşığı şekere ve birer çorba kaşığı lavanta yağı ve limon yağı ekleyin. Boş bir kavanoza koyun ve her gün cildinizi hafifçe bu karışımla yıkayın. 

Kahve + Şeker + Zeytinyağı

Cildinizi ölü derilerden arındırarak yumuşaklık ve esneklik kazandıracak bir tarifimiz var: Yarım fincan çekilmiş kahveye, çeyrek fincan zeytinyağı ve yarım fincan beyaz şeker ekleyerek karıştırın. Kavanoza aktarın ve banyo öncesinde tüm vücudunuza peeling şeklinde uygulayın. Ardından duşunuzu alın ve sonrasında nemlendirici ürününüzü vücudunuza sürün.

Fotoğraf: @camilladeterre

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI