Ana SayfaModaPodyumda Asya İşgali!

Podyumda Asya İşgali!

Alexander Wang: "Şehrin Dışı"

Parsons Dizayn Okulu’nda bir yıl okuduktan sonra henüz 23 yaşında ilk ful koleksiyonunu çıkartan Wang, 1984 doğumlu. Sıradışı, maskülen ve iddialı tasarımlarıyla sokak modasını podyuma çıkartıp kısa zamanda moda dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Gün geçtikçe etrafındaki kalabalık artan Wang, bu yılın sonuna kadar New York’taki ilk mağazasını açacak. İlhamını şehir sokaklarından ve şehrin tükenmeyen enerjisinden alan tasarımcı Resort 2011 tasarımları için çok farklı bir yolda ilerlemeyi seçmiş: ilhamını şehrin dışına taşımış, yeşil akımına uyup daha korunaklı ve organik bir yaklaşımı tercih etmiş.

 

 Wang’in Resort 2011 Koleksiyonu her zamanki gibi siyah ve beyaz tonlarına ağırlık vermiş, bununla beraber bej, kahverengi ve zeytin yeşili de kullanılmış. Koleksiyonda genel olarak genç, umursamaz, daha rahat ve dinamik bir hava esiyor.

Jason Wu: Trés Chic!

27 yaşındaki tasarımcı çok genç olmasına rağmen uzun yıllardır modayla haşır neşir. 9 yaşında dikiş dikmeyi öğrenen Wu, oyuncak bebeklere elbiseler dikerek modaya atıldı. 2006 yılında ise ilk koleksiyonunu gözler önüne sererek ileride moda dünyasında söz sahibi bir isim olacağının sinyallerini verdi. Genç yetenek geçtiğimiz hafta Paris’teydi. French New Wave ve yé-yé Franco-pop akımlarından etkilenen Parizyen bir Resort 2011 koleksiyonuyla modaseverlerin karşısındaydı.

 

1960ların Fransız aktrisi Anna Karina’dan esinlenen Wu, podyumdan seyircilere hafif bir rahatlık ve aynı zamanda sofistike şıklığı hissettirmeyi başardı. Çizgili ceketler, şortlar, narin bir şekilde uçuşan kumaşlar rahatlığı vurgularken fiyonk halinde yaka detayları, çiçek desenli elbiseler feminenliği yansıttı.

 Derek Lam: "Basit ve Temiz"

1990 yılında Parsons Dizayn Okulu’ndan mezun olan Derek Lam, 2003 yılında kendi markasını yarattı ve aynı yıl New York Fashion Week’te tanıtımını gerçekleştirdi. Kıyafetlerin yanı sıra Lam’in ayakkabı ve mücevher koleksiyonları da var. Genel olarak kızsal, temiz ve basit çizgilere sahip Lam kreasyonları Resort 2011 Koleksiyonu’nda da kendini belli ediyor.

 

15 güçlü model Derek Lam’in tarzını her geçen gün sağlamlaştırdığını kanıtlar nitelikte. Göz alıcı renkler, kısa etekler, spor rahatlık, sade ama detaylarla öne çıkan tasarımlar 2011 resort modasını belirliyor. Kroşe örgülü beyaz çorap üstüne örgülü sandaletler ve elde kesilmiş izlenimi veren asimetrik etekler akılda tutulması gereken görüntüler.

Phillip Lim: Bianca Jagger Etkisi

1973 yılında doğan tasarımcı 2004 yılında kendi markası 3.1 Phillip Lim’i oluşturdu. Resort 2011 Koleksiyonunu oluştururken Bianca Jagger’ın tarzından esinlenen Lim kendine çalışma masasında "Bianca olsaydı ne giyerdi?" diye sormuş. Koleksiyondaki tasarımlar kalın ve tahta bileklikler, kahverengi süet çizmelerle zenginleştirilmiş.

 

70’lerin modasını taze yeniliklerle özgün kılan koleksiyon ölçülerle oyun oynuyor. Yüksek belli tulumlar, çin işi kesik pantolonlar ve dökümlü elbiseler koleksiyonda ağırlıkta. Desenli, parlak ve detaylı kumaşlar şıklığı arttıran elementler. Bununla beraber Lim rahatlığı şıklık için geri plana atmamış. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI