Ana SayfaGüzellikPatatesi cildiniz için kullanın

Patatesi cildiniz için kullanın

Patatesin cildimize yararlı gelebileceğini tahmin edemezdik. Günlük yaşamımızda genelde patates uzak durduğumuz besinlerin başında gelir. Patates kızartmasının ve patatesle yapılan yiyeceklerin genelde kilo aldırması sebebiyle tadını çok sevsek de patatesten uzak dururuz. Ancak patatesten uzak durmamamızı gerektiren bir durum varsa o da cildimize iyi gelmesi. Patatesin içinde bulunan B ve C vitaminleri cildimize hem aydınlık verir hem de cildimizin renginde ton düzenlemesi yapar. Ayrıca kırışıklığa karşı iyi geldiği de bilinmektedir. Mutfağımızda çok basit ve çok ucuz şekilde patatesi kullanarak cildimiz, özellikle yüzümüz için bazı maskeler yapabiliriz.

Gözaltı morluklarına iyi gelen maske: Patatesin kabuğunu soyup dilimleyip gözaltınıza yerleştirin üstüne de soğuk, küçük bir havluyla kapatın ve 20 dakika bekleyin.

Gözaltı kırışıklıklarına iyi gelen maske: Limonun suyunu sıkın aynı zamanda patatesin kabuklarını soyarak ezin ve limon suyuyla ikisini karıştırın. Bu karışımı gözaltınıza sürün ve üstünü koton bir bezle kapatarak 20 dakika bekletin

Akneler için: Patates yüzünüzü temizlemede de yardımcı olur. Tek yapmanız gereken şey patatesin kabuklarını soyarak suyunu sıkın. Bu işlemi patates çiğken katı meyve sıkacağında sıkarak gerçekleştirebilirsiniz. Patatesin suyunu sıkıp tonik haline getirdikten sonra özellikle yüzünüzün T bölgesine uygulayın. Hem cildinizi temizlemiş olursunuz hem de sivilce oluşumunu engellemiş olursunuz.

Cildinizin pul pul dökülmesine iyi gelecek maske: İki tane limonun suyunu sıkın. Bir patatesin kabuklarını soyup ezerek limon suyuyla karıştırın ve elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze sürerek 30 dakika bekletin. Bu işlem sonrasında yüzünüzdeki pul pul kurumaların hafiflediğini göreceksiniz. Ayrıca bu işlem cilt hücrelerinizi yenileyecek.

Yaşlanmaya karşı maske: Patatesin kabuklarını soyup ezerek küçük bir kase yoğurtla karıştırın. Hamur haline getirdikten sonra yüzünüze maske halinde sürün ve 30 dakika bekletin. Bu işlemi haftada bir uygularsanız gergin ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI