Ana SayfaYaşamParanızı Biriktirmenin Ve Tasarrufun 15 Basit Yolu

Paranızı Biriktirmenin Ve Tasarrufun 15 Basit Yolu

1.  Kullanmadığınız eşyalarınızı ikinci el eşya ve kıyafet satışı gerçekleştiren internet sitelerinde satışa koyun. 2. el satışlarına oldukça talep var.

2. Kullandığınız cep telefonu hattı paketini, evdeki internet hattınızı ve televizyon için kullandığınız yayın ücretlerini teker teker inceleyin, fazlalıkları düşürün ve daha uygun paketlere geçin.

3. Bozuk paralarınızı biriktirmek için ayrı bir kumbara alın. Bu kumbara kolay açılabilen bir kumbara olmasın ki ihtiyacınız olduğu zaman içinden alıp harcamayın.

4. Maaşınızı alır almaz bir miktarını düzenli olarak kenara koyun. O miktarı dolara veya euroya çevirirseniz harcama ihtimaliniz biraz daha düşebilir.

5. Sosyal aktivitelerinizi düzene koyun. Ve özellikle dışarda yemek yememeye çalışın. Evden yemeğinizi yiyerek çıkarsanız harcamalarınız oldukça düşecektir.

6. Eğer borçlarınız varsa tüm harcamlarınızı borcunuz bitene kadar en aza indirgeyin. Kendinize kurallar koyun.

7. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste yapın. Özellikle aç olduğunuz zamanlarda alışverişe çıkmayın. Aksi halde karnınız aç olduğu için canınız her şeyi çekecektir ve alışverişiniz çoğalacaktır.

8. Kendi sebzenizi evde yetiştirin. Çok keyifli olacaktır.

9. Toplu taşıma tercih edin. Bu sayede hem paranız cebinizde kalacaktır, hem de trafik stresinden uzak kalacaksınız.

10. Spor yapmak için illa bir spor salonuna yazılmanıza gerek yok. Yürüyüş en iyi sporlardan biridir. Üstelik çoğu parkta olan spor aletlerini de kullanabilirsiniz.
 
11. Çamaşır ve bulaşık makinasını akşam 22:00’dan sonra kullanın. Daha az enerji harcadığı için elektirik faturanız daha az gelecektir.

12. Banyo malzemelerini kullanımınızı en aza indirgeyin. Diş macununu ve şampuanı çok sıkmanıza gerek yok, ikisinden de az sıktığınızda aynı etkiyi vereceğini göreceksiniz. Şampuan ya da duş jelinde de yarısını tüketme alışkanlığı kazanın.

13. Sevdiğiniz ama eskiyen ayakkabılarınızdan hemen vazgeçmeyin. Lostro salonları eski ayakkabıları yenisinden daha iyi hale getirip, tamir edebiliyor.

14. Sebze ve meyve alışverişlerinizi pazardan almayı deneyin. Hem çok daha taze ve dayanıklı olacaktır, hemde ödeyeceğiniz para yarı yarıya düşücektir.

15. Harcamalarınızın gerçekten ihtiyaç mı yoksa lüks mü olduğuna iyi karar verin. Ama kendinize dürüst olun 🙂

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI