Ana SayfaYaşamOscar'lık Hatanın Nedeni Belli Oldu

Oscar’lık Hatanın Nedeni Belli Oldu

89. Oscar Ödül Töreni’nde Moonlight filminin kazandığı En İyi Film Oscarı’nın yanlış anons edilerek La La Land’e (Aşıklar Şehri) verilmesinin ardından birçok insanın kafasındaki soru şu: Böyle bir şey nasıl olabildi?
 
Hatayı yapan ikili Faye Dunaway ve Warren Beatty gibi dursa da aslına gerçek öyle değil. Oscar ödül törenlerinde her kategori için iki kişi oyları sayıyor ve kazananların kim olacağını önceden biliyor. Her birinde kazananlarının isimlerinin olduğu tüm zarflardan oluşan bir kutu var. Diğer sete bir şey olursa diye yedekte tutuluyor. Uluslararası denetim ve muhasebe şirketi PricewaterhouseCoopers’tan yetkililer ise, Oscar sahnesinin sağ ya da sol tarafında, ödülü sunacak ünlüler sahneye çıkmadan önce onlara zarfları vermek için ayakta bekliyor. 
 
Emma Stone En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldıktan sonra, aynı ödülün olduğu diğer zarf yanlışlıkla En İyi Film Ödülü’nü vermek için sahneye çıkacak olan Warren Beatty’e veriliyor. Bu da törenden sonra kafası karışık bir şekilde Emma Stone’un “Bütün bu süre boyunca En İyi Kadın Oyuncu Ödülü zarfı elimdeydi” diye anlattığını açıklıyor.
 
Hata için özür dileyen PricewaterhouseCoopers yetkilileri, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI