Ana SayfaYaşamOrgan Naklinde Çığır Açabilecek Bir Gelişme Yaşandı!

Organ Naklinde Çığır Açabilecek Bir Gelişme Yaşandı!

Yapılan araştırma ve deneyde, kullanılan kök hücrenin sadece birinin insana ait olması nedeniyle şimdilik nakil gerçekleştirilemiyor ancak bu bile olağan üstü bir başarı anlamı geliyor.

Melez türler üzerine araştırmalar yürüten Stanford Üniversitesi yeni yaptığı bir deneyin sonuçlarını paylaştı. Bu kurumun araştırmacıları, insandan alınan kök hücre ile koyun embriyosunu birleştirdiler ve aynı zamanda Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanları ise domuz ile insan için aynı deneyi yaptı. İkinci deney, insan organlarının başka bir türün içerisinde gelişip gelişemeyeceğini anlama konusunda önemliydi.

Stanford’lu araştırmacılar, insan organlarıyla hemen hemen aynı boyutta organlara sahip olan koyunları seçti. Böylece domuzlardan daha kolay bir döllenme sağlanabilecekti.

Araştırmacı Juan Carlos Izpisua Belmonte,  kök hücre ve gen düzenleme teknolojilerini kullanarak genetik olarak uygun insan dokuları ve organları yaratıp yaratamayacaklarını görmek için yapıldığını kaydediyor. Belmonte, devam eden çalışmaların başarıyla sonuçlanacağına dair çok iyimser olduklarını dile getiriyor.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI