Ana SayfaTeknolojiOkCupid'den #EvdeKal Günlerinde Sosyalleşme Rehberi

OkCupid’den #EvdeKal Günlerinde Sosyalleşme Rehberi

Korona virüsü salgını nedeniyle pek çoğumuz evde kalma çağrısına uyarak yepyeni bir yaşam modeline geçtik. Peki durma noktasına gelen sosyal hayatımızı nasıl hareketlendirebiliriz? Yanıtladığınız sorulara göre karşınıza size en uygun eşleşmeyi çıkarmayı hedefleyen mobil tanışma uygulaması OkCupid, kendinizi izole ederken evde iyi zaman geçirmek isteyenlere farklı yöntemlerinden oluşan bir liste hazırladı. İşte sıcak koltuklarınızdan sosyal mesafenizi en aza indirecek öneriler…
 
ZİHNİNİZİ DİNÇ TUTUN
Evde sağlıklı bir hayat için en önemli nokta zihninizi dinç tutmak. Değişen rutininiz içinde beyin cimlasliğini ihmal etmemek için var olan yabancı dilinizi geliştirmeye veya yeni bir dil öğrenmeye girişebilirsiniz. Neticede bir dil bir insan. Yabancı ülkedeki insanlarla da sosyalleşmenizi sağlar. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz pek çok uygulama üzerinden oturduğunuz yerde kısa sürede karşılıklı konuşacak noktaya gelebilirsiniz. Kim bilir belki de yıllardır aklınızda olan İspanyolca’nın tam zamanı!
 
MOBİL TANIŞMAYI KEŞFEDİN
Evden kalmak dış dünya ile bağınızı koparmak anlamına gelmiyor. Aksine, yeni insanlarla tanışmak belki de yeni bir aşka yelken açmak için mükemmel zamanlama. Bu noktada tanışma uygulamaları imdadınıza yetişiyor. Birçok tanışma uygulamasını bünyesinde bulunduran Match Group uygulamalarından OkCupid, üyelerine yönelttiği binlerce sorunun yanıtına göre geliştirdiği algoritma sayesinde  karşınıza size en uygun eşleşmeyi çıkarıyor. Ne kadar çok soruya yanıt verirseniz doğru eşleşme şansınız o kadar artıyor. Evde kaldığınız süre zarfında maksimum soru cevaplayarak sizinle aynı düşünceleri, hobileri, hayat görüşünü paylaşan insanlarla tanışabilir, tekrar sokağa çıkacağımız günlere kadar uzun soluklu bir ilişkinin temellerini atabilirsiniz.


 
SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR
Spor salonlarına, koşu parkurlarına kısa bir süre ara verebilirsiniz. Ancak evde kalmak spordan tamamen uzaklaşmanız anlamına gelmiyor. Aksine, hareketsiz kaldığımız bu günlerde kondisyonunuzu kaybetmemek gerekiyor. Üstelik bunu yalnız başınıza yapmak zorunda değilsiniz.  Evde spor için her gün Instagram, Facebook, YouTube gibi sosyal medya kanallarından canlı dersler yayınlayan pek çok özel eğitmeni takip edebilir, kendi spor rutininizi oluşturabilirsiniz. Böylece birlikte hareket etmenin keyfinden de uzaklaşmamış olursunuz. Üstelik sizinle aynı rutinde spor yapan insanlarla da iletişimde kalırsınız.
 
RUHUNUZU BESLEYİN
Sanat ruhun gıdasıdır. Şehir hayatında günlük rutinimizde vakit ayırmakta zorlandığımız sanatsal aktivitelere eğilmenin tam zamanı.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği canlı konserlerden, tiyatrolara operalardan film festivallerine pek çok seçkiyi evden izleyebilirsiniz. Ayrıca yıllardır vakit ayırıp da gezme hayalini kurduğunuz onlarca müze de arşivlerini çevrimiçi erişime açtı. Paris’teki Louvre müzesinden Madrid’in meşhur Prado müzesine, British Museum’dan Galleria degli Uffizi’ye onlarca müzeyi sadece parmaklarınızı kullanarak ekran başında ziyaret edebilirsiniz. Böylece evden çıkmadan bir gezi deneyimi yaşarsınız hem insanlarla konuşacak yeni konular edinmiş de olursunuz.
 
CAN BOĞAZDAN GELİR
Evde kalmanın en güzel yanlarından biri uzun zamandır notlarınız arasında gizli kalan ve bir türlü  vakit bulamadığınız o tarifleri pişirebilmek. Hem formunuzu koruyabileceğiniz hem de bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek pek çok yeni tarifi deneyebilirsiniz. Önerimiz ise kendinizi ağır hissetmenize sebep olacak yağlı yemeklerden ve abur cuburdan kaçınmak. Etrafınızla bu tarifleri paylaşabilir, onların önerilerini deneyebilirsiniz. Hatta dijitalden karşılıklı yiyerek sosyalleşmenin en lezzetli haline de varabilirsiniz.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI