Ana SayfaYaşamNo LaB'in Made In Türkiye Sergisi

No LaB’in Made In Türkiye Sergisi

Klasik sanat galerisi çerçevesini kıran cesur sanat oluşumu No LaB, Nisan ayında başlayacak olan ikinci sergileriyle daha önce hiç ele alınmamış bir temayla karşımıza çıkıyor. Yeni projelerinde yerli ve yabancı sanatçıları, Türk sokak kültürünü ve Türk zanaat işçiliği ile bir araya getiren NoLab’in kurucuları Zeynep Ercan ve Ala Onur, tradisyonel Türk kültürünü daha sanatsal bir dokunuşla tüm dünyaya sunmayı hedefliyorlar.
Birçok ülkede yaratıcı endüstrinin kendi sokak kültürlerinden ve zanatkarlarından ilham alarak, yenilikçi parçalar ortaya çıkarttıklarını fark eden ikili, Türkiye’de bunun eksikliğini hissedip insanlara bir farkındalık yaratmak istedi. ‘Biz Türkiye olarak Dünya sanatına nasıl bir katkıda bulunuruz?’ sorusuyla yola çıkan No LaB, bu sergi ile kendi köklerine dönüyor. No LaB’in kurucuları; ‘‘Sokaklarımızdaki kültüre, zanaat işçiliğine ve gündelik yaşamımıza odaklanarak, günümüzde geri plana düşen tradisyonel kültürümüzü yepyeni bir şekilde tekrardan canlandırmak istiyoruz’’ dedi.


Yurtdışından gelecek Chris Wolston, Liz Collins ve Amit Baruch gibi dünyaca takip edilen genç sanatçılar; bakır, tekstil, deri ve cam ustalarının stüdyolarında işlerini gerçekleştirip, zanaatkarların el işçilikleri ile kendi vizyonlarını birleştirerek ortaya alışılmışın dışında ürünler çıkaracaklar. Yok olmaya yüz tutan eski ipek yorgancılardan tarak ustalarına bir çok değerli el emeğini, sanatçılarla harmanlayacak olan bu proje çok ses getirecek. Sadece zanaatkarla sınırlı kalmayacak sergide, Türk lezzetlerinden Anadolu ezgilerine kadar sokağa dair tüm tiplemeleri yepyeni bir sunumla tekrardan canlandıracaklar.  Genç yeteneklere çok önem veren Ala Onur ve Zeynep Ercan ikilisi ‘bir önceki sergide de olduğu gibi, bu sergideki en büyük amaçlarımızdan biri genç yetenekleri sergileyip onların önlerini açmak’ olduğunu tekrardan vurguladı.

İlk sergisiyle çok ses getiren No LaB, 13 Mart Dubai Art Fair’e davet edilmiş olmakla birlikte İstanbul’da gerçekleşecek olan ‘Made in Türkiye’ sergisi için heyecanla hazırlıklara devam ediyorlar. 6 Nisan’da büyük açılışını gerçekleştirecek sergi üç ay boyunca ücretsiz olarak devam edecek. Heykelden mobilyaya, duvar kağıtlarından seramik objelere her çeşitten sanat eserini bünyesinde barındıran sergideki her parça satışta olacak. 4 ay boyunca temalı yemeklerden müzik dinletilerine, atölye çalışmalarından konuşmalara kadar birçok etkinlikle sürekli hareketli kalacak. No LaB, tüm sanatsever ve sevmeyenleri de yeni sanat anlayışını deneyimlemek üzere Hasköy Eski İplik Fabrikasına bekliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI