Ana SayfaSağlıkNe Sıklıkla Seks Yapmalısınız?

Ne Sıklıkla Seks Yapmalısınız?

 Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki seks yapma sıklığı yaşlara göre değişkenlik taşıyor. Indiana’daki Kinsey Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre, 30 yaşın altındaki insanlar yılda ortalama 112 kez (haftada iki kez) seks yapıyorlar. Ancak bu sıklık 30-39 yaş arasında yılda 86 defa, 40-49 yaşları arasında ise yılda 69 defa oluyor. 50 yaş ve üzerindeki çiftlerde ise bu sayı 52’ye düşüyor. Bu da haftada bir kez yaşanan cinsel birleşme anlamına geliyor.
 
Rakamları bir yana bırakırsak pek çok değişken söz konusu. Yaş ,yaşam tarzı, doğuştan gelen cinsel dürtü, sağlık durumu ve hepsinden önemlisi ilişkilerin kalitesi cinsel birleşme sıklığını büyük ölçüde etkiliyor.
 
Uzmanlara göre hemen her uzun süreli birliktelikte meydana gelen cinsel doygunluk, yaklaşık iki veya üç yıl içerisinde ortaya çıkıyor ve insanlardaki bu sıkılma eğilimi korkulması ya da utanılması gereken bir şey değil. Önemli olan çiftlerin bu doygunluğu ele alma şekilleri. Bazı çiftler için doygunluk, konfor ve güvenliği ifade ederken bazıları içinse can sıkıntısı, hayal kırıklığı ya da uyumsuz olduklarına ve ayrılmaları gerektiğine dair bir işaret olarak algılanabiliyor. Bu aşamada en sağlıklı yol bir uzmandan yardım almak olacak. Ayrıca cinsel birlikteliğinizin azalmasıyla ilgili buna nelerin sebep olabileceği hakkında konuşun, ihtiyaçlarınızı ve fantezilerinizi birbirinizle paylaşın ve bunu kesinlikle yargılamadan yapın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI