Ana SayfaYaşamNadin Akıncı`dan Hayat Ağacı Sergisi

Nadin Akıncı`dan Hayat Ağacı Sergisi

Nadin Akıncı`nın karışık teknik kullanarak hazırladığı Hayat Ağacı isimli sergisi 29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Boyacıköy Ermeni Kilisesi`nde olacak. 

Sanat hayatına 1992 yılında Şeyda Gürsoy Çoban Atölyesi`nde karakalem ile başlayan Nadin Akıncı’ nın yaşamı boyunca etkisi altında kaldığı hayat ağaçları tarih öncesi devirlere kadar uzanan ve bir çok gelenekte rastlanan bir semboldur.

Sergiye ismini veren "Hayat Ağacı"nın eski Türk geleneklerine göre dünyanın göğün göbeği ile bağlantı kurmasını ve beslenmesini sağladığına, Hint ve eski Mısır geleneklerinde ruhların kuşa dönerek bu ağacın dallarına konduklarına inanılır. İslamı geleneklere göre kökleri göğün yedinci ve son katındaki Sidre`den çıkar. Hristiyan geleneklerinde ise yapraklarıyla ulusların şifa bulmasını sağlayan bir ağaç olarak kabul edilir.

Çalısmalarını cam, mozaik ve dekoratif resim alanlarında sürdürmekte olan sanatcinin "Hayat Agaci` serisi 29 Mayıs – 01 Haziran tarihleri arasında, Boyacikoy Ermeni Kilisesi`nde sergilenecek.

Sergi:  29 Mayıs – 1 Haziran 
Saat:   11:00 – 19:00 
Adres: Boyacıköy Ermeni Kilisesi Aktar Apti sokak. No:4   Pk. 80850 Boyacıköy Sarıyer

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI