Ana SayfaYaşamMutlu Olmak İçin Paranızı Harcamanız Gereken 1 Şey

Mutlu Olmak İçin Paranızı Harcamanız Gereken 1 Şey

Bundan sonra, paranızı uzun süreli bir Avrupa seyahatine çıkmak için biriktirmek yerine, deri ceket veya büyük ekran televizyon alırken bir kez daha düşünün. Zira bilimsel çalışmalar hatıraların maddi şeylerden daha uzun ömürlü olduğunu kanıtlıyor.

Cornell Üniversitesi Psikoloji Profesörü Dr. Thomas Gilovich hazırladığı A Wonderful Life: Experiential Consumption and the Pursuit of Happiness adlı çalışmasında tam da bundan bahsediyor. Kişilerin kimliklerini ortaya koymak adına yaptıkları harcamaların deneyimlerinden daha az önemli olduğuna vurgu yapıyor. “Biz deneyimlerimizin bir bütünüyüz. Biz sahip olduğumuz şeylerin bir bütünü değiliz. Eğer bir gün anılarınızı yazacak olursanız hangisine yer verirdiniz, bir düşünün,” diyor.

Dr. Gilovich’in bir de iyi haberi var; bu deneyimleri -özellikle hayatınızda sadece bir kez yapabileceklerinizi- başka insanlarla paylaşarak onların ömürlerini daha da uzatabiliyorsunuz.

Belki de bundan sonra kendinize veya sevdiğiniz bir kişiye hediye alırken onun maddi şeylerden değil, deneyime yönelik şeylerden olmasına önem verirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI