Ana SayfaGüzellikMutlaka Deneyin: Yarım Topuz

Mutlaka Deneyin: Yarım Topuz

Kapak fotoğrafı: Kathleen Kamphausen / Lauren Ahn

Klasik topuzdan sıkıldınız mı? Çocuksu ama bir yandan şık yeni saç modelimizin adı "yarım" veya "dağınık topuz". İlhamımızı Kate`lerden alıyoruz: Kate Mara ve Kate Middleton.

Saçlarınız Kate Mara`nınkiler gibi kısaysa, şizi şöyle alalım:

1. Saçlarınızın ön kısmından, her iki yanından yeterli miktarda tutamlar alın. Bu tutamları başınızın istediğiniz bölgesinde (tepede veya daha aşağıda) minik bir at kuyruğu haline getirin. 

2. At kuyruğunuzu lastik toka aracılığıyla güçlü bir şekilde sabitlediğinizden emin olun. Şimdi en sevdiğiniz saç spreyini masaya koyma vakti. Saçınızın yapısına uygun spreyinizi (ince telli saç – yoğun olmayan sprey / güçlü saç – medium veya daha güçlü sprey) alın ve at kuyruğunuza az bir miktar sıkarak sonraki birkaç saat içinde elektriklenmesini engelleyin. Dilerseniz serbest olan tutamlara da az bir miktar deniz suyu içerikli havalı bir sprey sıkabilirsiniz. Bu spreyler 2015 yazının en parlak ürünlerinden, hatırlatmış olalım.

3. Oluşturduğunuz at kuyruğunu kendi etrafında dolayın ve tel tokalarla sabitleyin. Ekstra hacim isterseniz at kuyruğunuzu topuza dönüştürmeden önce maşalayabilirsiniz.

Saçlarınız Kate Middleton`kiler gibi uzunsa, asilzade saçlarınızı ve sizi burada ağırlayalım:

1. Madem saç miktarı konusunda sıkıntınız yok, saçlarınıza biraz işlem yapalım. Öncelikle çok ince uçlu olmayan bir maşayla tüm saçınızda bukleler yaratın. Bittiğinde hafif yapılı bir wax veya saçınızda yapışık bir doku bırakmayan bir sprey aracılığıyla buklelerinizi yavaş yavaş açın.

2. Bukleler sık dalgalara dönüşene kadar açma-wax`lama/spreyleme işlemini sürdürün.

3. Bu kısım kısa ve uzun saçlarda ortak. İki yandan aldığınız tutamları lastik tokayla at kuyruğu yapın ve son olarak saçlarınızı küçük bir top haline getirip siyah tokalarla sabitleyin.

Yarım topuz yapmayı öğrendiğinize göre, sıradan topuzu şimdilik unutabilirsiniz. Unutmayın, bu aşamalar arasına kişisel beğeninize göre işlemler koyabilir (daha fazla hacim için çıtçıt kullanmak vb.) ve yaratıcılığınızı gösterebilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI