Ana SayfaGüzellikMor makyajın sırları

Mor makyajın sırları

Makyaj alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazır mısınız? 2010 sonbahar makyajında renkler yenileniyor ve canlanıyor. Aynaya baktığınızda enerjik ve dinamik bir kadın görmenizi sağlıyor! Bu renklerin arasında mor bir numaraya oynuyor.

2010 yaz makyajı modasında tırnaklarda tercih edilen mor oje çok sevildi ve şimdilerde göz makyajına yansıdı. Romantik mor; göz makyajında kalemler ve farlarla hayat buluyor. Tamamı siyahtan oluşan makyajınıza mor rimelle küçük bir dokunuş yaparak etkili bir görünüm yaratabiliyorsunuz.

 NARS Training Manager Burcu Gözde’ye mor makyajın sırlarını, NARS uzmanlarının bu sezon çok moda olan mor renk ile yapılan makyaja nasıl yaklaştıklarını sorduk… Gözde bakın neler anlattı:

Bu sezon son derece trend olan mor  hem asil duruşu hem de cesur görünümü ile makyajlarda severek kullanacağımız bir renk olarak makyaj çantamıza girdi. Morun koyu ve canlı tonlarını çarpıcı bir makyaj için kullanabilir ya da açık ve mat renkleri ile naturel bir makyajda yapabilirsiniz. Ayrıca mat renkleri gözkapağına uygulayıp daha ışıltılı ya da sedefli açık tonları göz pınarlarına uygulayarak 3 boyutlu ve çarpıcı bir makyaj yapabilirsiniz.Gündüz makyajında daha mat ve açık renkde mor, lila farları gözkapaklarına uygulayarak daha koyu tonlarda mor ya da mürdüm göz kalemi ile kirpik diplerini belirginleştirip trendi taşıyabilirsiniz. Gece ise daha cesur davranabilir ve çarpıcı mor bir farı kirpik diplerinden kaşa kadar dağıtarak kullanabilirsiniz. Siyah göz kalemini dağıtarak üzerine uyguladığınız mor far ise son derece dikkat çekici olacaktır. Ya da daha farklı bir etki için morun kontrastı olan sarıyı birlikte kullanmanız etkili bir sonuç verecektir.

Bu kadar çarpıcı bir rengi gözlerde kullanırken yanaklarda içinde hafif mor taşıyan ama naturel renkleri seçmeniz daha doğru. Fazla ışıltılı ve canlı tonlardan kaçının hatta sadece bronzing powderlar ile hafifçe gölge yapabilirsiniz.

Dudaklarda ise daha koyu ama transparan özellikte rujlar, ya da daha açık içinde lilalık olan nude rujlar kullanabilirsiniz.

Mor göz makyajı ile kırmızı ruj da son derece çarpıcı ve asil bir görünüm sağlar. Ruj rengini seçerken daha turuncumsu kırmızılar değil daha mavilik içeren dolgun bayrak kırmızı tonlarında mat renkleri seçmek gerekir.

Makyajınızın temiz ve net görünmesi için önce göz makyajını daha sonra yüzünüze dökülen farları mutlaka temizleyerek ten makyajını yapmanız gerekir. Makyajın yüzde 50`sini ten oluşturur ve mor rengi gözlerinizin altı morarmış gibi görünmekten teninizin net görünmesi kurtarır. Bunun kendinizi fondötene bulamak olmadığını unutmayın ve daha sheer yani ince yapıda fondötenler tercih edin. Concealer`ı ise fondötenden sonra göz pınarlarına fırça ile sürün ve yayın. Göz çevrenizin daha aydınlık olduğunu göreceksiniz.

Diğer bir tamamlayıcı ise mor tonlarında ojeler. Metalik ya da mat olan renkleri seçip ışıltılı olanlardan kaçınarak asil bir görüntü elde edebilirsiniz. Mor rengi gözlerde hiçbir şekilde kullanmak istemeseniz  bile bu sezonun  trendine bu rengi tırnaklarda kullanarak da taşıyabilirsiniz. Chanel`den Essie`ye mor bu sezon oje trendlerinin en tepesinde.

Bu arada bu Sonbahar-Kış Christian Dior’da  “Mor” rengini tüm renklerin kraliçesi olarak lanse etti.  John Galliano’nun her bir fashion show`unda yeniden yorumlanırken, Tyen’ın (Dior makyaj yaratıcı direktörü) favori rengi smoky, küllü leylak rengi ve gri- pembe gölgeler ile  siyahın derinliğinde genişlemekte ve harikulade gümüş rengi ile birleşerek rafine, göz alıcı bir görünüm sağlamakta. Sonuçta da ultra çekici, büyüleyici ve kendine güvenen göz makyajı oluşmuş. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI