Ana SayfaModaModa Dünyasının Pek Bilinmeyen İsmi: Valdrin Sahiti

Moda Dünyasının Pek Bilinmeyen İsmi: Valdrin Sahiti

Valdrin Sahiti, 1986 yılında Kosova, Prişinte doğumlu. Sahiti, aslında çok iddialı elbiseler ve gelinlikler tasarlıyor olsa da henüz Zac Posen, Zuhair Murad, Alexander McQueen ya da Vera Wang gibi adından söz ettirmeyi henüz başaramadı. Modayı çok yakından takip edenler adını mutlaka duymuştur. Kendisini ve tasarımlarını daha önce hiç görmemiş olanlar ise, yazının sonunda bir Sahiti hayranı olacaktır diye umuyoruz. 

Daha önce yukarıda bahsetmiş olduğumuz üzere Sahiti, Kosovalı ve elbiselerini satışa sunduğu yer de Priştine’de. Tasarımlarında önce çıkan detay genellikle çok fazla taş kullanıyor olması. Tasarımlarını dikkatle incelediğimiz zaman bir Zuhair Murad esintisi seziyoruz. Zuhair Murad’ın yeteneği, çok fazla taş kullanarak elbisede alaturka etkisi yaratmamak. Aksine elbiseyi çok modern bir yöne taşıyor. Geri dönelim Sahiti’ye, onun tasarımlarına  bakınca,  sanki ünlüleri Met Gala’da giydirmek için tasarlamış elbiselerini.


Yukarıda görmüş olduğunuz şarap rengindeki elbise (sol), Sahiti’nin 2018 sonbahar koleksiyonundan. Eteği, bizlere Blake Lively’nin bu seneki Met Gala’da giydiği (sağ) Versace elbisesini hatırlattı. 

Valdrin Sahiti, sadece rüya elbiseler tasarlamakla kalmıyor. Bunun yanı sıra takım elbiseler ve gelinlikler de tasarlıyor (yukarıda). Gelinlikleri, geleneksel kategorisine koyabileceğimiz tarzdan olsa da şıklıklarından ödün vermiyor. Ufak bir parantez açıp geleneksel gelinlikler hakkında şöyle bir açıklama getirelim. Geleneksel gelinlik dediğimiz, beyaz renkte ya da beyazın tonlarında olan gelinlikler.  Gelinlik tasarımı deyince akla gelen ilk isim Vera Wang, bu geleneksellikten çok sıkılıp İlkbahar 2019 sezonu için nude renklerin hakim olduğu bir gelinlik koleksiyonu tasarlayıp yeni bir akım getirmişti.  Nude renkler kullanmakla kalmayıp pembe, mor ve kırmızı gibi renklerle de bu gelinliklere ufak dokunuşlar kondurmuştu. Koleksiyona buradan bakabilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğraf galerisinde sizlerle birkaç tane Valdrin Sahiti tasarımını paylaştık. Çok kısa bir zamanda moda dünyasının yakından tanınır isimleri arasında yer alacağına eminiz. 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI