Ana SayfaYaşamMircan&#8217dan yeni albüm: Elixir

Mircan&#8217dan yeni albüm: Elixir

Mircan’ın altıncı uluslar arası albümü ‘Elixir’ raflardaki yerini aldı. UCM (Uncatalogued Music Production)’dan çıkan Elixir, Gülten Akın’ın Şiirleri üzerine bir albüm. Tüm bestelerin Mircan’a ait olduğu Elixir, sanatçının sadece Türkçe eserlerden oluşan ilk albümü. 

Mircan, Elixir’in hazırlık süreci için şunları söylüyor:  “Elixir albümü henüz yirmi ya da yirmi bir yaşında bir üniveriste öğrencisi iken gitarımla yaptığım ‘B…… Için Ağıt’ adlı parça ile zamanda bindokuzyüz seksenli yıllara, Padova’da el kamerama kaydederek bestelemeye başladığımı ‘Sevi Dizeleri’  ve ‘Eski Bir Istanbullu Ağzından Ilahi’ ile mekanda Avrupa’nın eski sokaklarına, yapılarına , kiliselerine, uzaklara dayanır. Hem zamanda hem de mekanlar arasında yaşadıklarım, algıladıklarım, bunların bende uyandırdığı duygular ve müziğe dönüştürülmesi.’

Yerelden evrensele

Mircan her albümünde, birbirinden farklı, yabancı müzisyenleri Türkiye’den ustalarla buluşturma geleneğini bu albümde de bozmamış. Sanatçı, böylece yerel aidiyetlerden vazgeçmeden evrensele ulaşmaya çalışıyor. Bu şekilde ortaya çıkan kendine özgü sound’u ile şimdi yine yepyeni şeyler söylüyor. Hem de bu yolculuğa yine büyük ustalarla çıkarak.
Roger Mills-trompet, Göksel Baktagir-kanun, Yurdal Tokcan- ud, Baki Kemancı-keman, Uğur Işık-çello, Aydın Can Kutluay & Cenk Erdoğan  – gitar, Izzet Kızıl & Ismet Kızıl- perküsyon ve daha pek çok müzisyen.  Her şiirin duygusu, meramı, Mircan’ın o şiire özel müziğinde karşılığını buluyor.  Mircan’ın Albümü yine hem kayıt hem de mixing & mastering gibi aşamalarda yurt dışı ile alışveriş yapılarak yaratıldı. Prodüksiyonda Mircan  son beş yıldır birlikte çalıştığı Roger Mills  ve Osman Kent ile iş birliği yaparak Türkiye-Avustralya-Ingiltere’den müzisyenlerle benzersiz bir füzyon yarattı.
47. Antalya Film Festivali’nde yarışan filmlerden, Selim Güneş’in Sabahattin Ali’nin ‘Ayran’ isimli öyküsünden esinlenerek senaryosunu yazıp yönettiği ‘Kar Beyaz’’ın müziklerini de besteleyen Mircan için, Ingiliz The New Internationalist Kafkasla’rın Diamanda Gallas’ı diyor. Kimileri Lorena Mc. Kenneth’la kıyaslıyor. Folk Roots dergisi eski çağlara ait eşsiz bir kanaviçeye benzetiyor  müziğini.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI