Ana SayfaYaşamMinik Patili Dostlarımız için Patti Furry

Minik Patili Dostlarımız için Patti Furry

Öncelikle sizi ve markanızı yakından tanıyabilir miyiz?
Marmara Üniversitesi Fotograf Bölümü’nde iken, 2010’da Fotoğraf ve Video eğitimi almak için Almanya’nın Bielefeld şehrine, Tibet terrier patili kızım Pera ile taşındım. Alman tasarımlarının yalınlığı ile Iskandinav estetiğini birleştirerek, Patti Furry markasını geçen sene Temmuz ayında Berlin’de kurmuş oldum.

 
Patili dostlarımız için tasarım yapmaya nasıl karar verdiniz?
Almanya’da eğitimime devam ederken, hiç yanımdan ayırmadığım Pera’mın, seyahatlerimiz sırasında rahat edebileceği bir seyahat yatağına ihtiyacı olduğunu fark ettim, yaratıcı tarafımı da göz önünde bulundurarak tasarlamaya başladım. Arkadaşları ziyarete gittiğimde, piknik ya da cafe buluşmalarında, Pera’nın çok keyif alarak üzerinde uzandığı yatak/çanta tasarımım herkesin ilgisini çekti ve yavaş yavaş siparişler gelmeye başladı. Akabinde de Patti Furry markasi aktif olarak hayata geçmiş oldu.

Ürünleri tasarlarken nelere dikkat ediyorsunuz? Ne gibi malzemeler kullanıyorsunuz?
Tasarlarken en çok dikkat ettiğim nokta form ve fonksiyonellik yönünde oluyor. Tasarımların baş denetçisi Pera olduğundan, onun pati onayını alana kadar prototipler üzerinde tekrar tekrar değişiklikler yaparak tasarımın son hali ürüne dönüşüyor. Tabii burada ayrıca kullanılan malzemeler büyük bir önem taşıyor. Her malzemenin doğal yöntemlerle ve Oeko-Tex® standardına uygun şekilde üretilmiş olmasına dikkat ediyorum. Türkiye, Almanya ve Ingiltere kumaş üreticilerini tek tek gezerek, kartelalar toplayarak, tasarımlara ve küçük dostlarımızın tırnaklarına en uygun ve en uzun ömürlü malzemelerle üretim sürecini başlatıyoruz.

Yataklarınız yıkanabilir mi?
Kumaşların uzun süreler formunu ve dayanıklılığını koruyabilmeleri için makinede el yıkama programında 30 derecede yıkanabilir. Kurutma işlemi olarak da sererek kurutma veya çamaşır kurutma makinası yöntemleri kullanılabilir.

  

Türkiye’ye gönderim yapıyor musunuz?
Site üzerinden verilen siparişlerde uluslararası gönderim yapıyoruz. Ayrıca exclusive ürünleri bizzat görmek isteyenler, Istanbul’da Souq Kanyon, Hipicon ve Cocopet mağazalarından ürünlere ulaşabilirler.

Fotoğraflar: Ebru Gürcan, Sahzene Cakir

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI