Ana SayfaSağlıkMetabolizmanızı Tüm Gün Hareketli Kılacak 5 Öneri

Metabolizmanızı Tüm Gün Hareketli Kılacak 5 Öneri

Ağır işleyen bir metabolizmanız mı var? Gündüzden geceye uygulayacağınız önerilerimizle bunun üstesinden gelebilirsiniz.

İşte gün içinde metabolizmanızı aktif tutacak 5 öneri:

1. Her öğünde bu besinleri tercih edin: Kulağa çılgınca geliyor olabilir; ancak meyveleri, sebzeleri ve tam tahıllı yiyecekleri çiğnerken ve yüksek lifli besinli sindirirken harcadığınız enerji ile %10 daha fazla kalori yakabilirsiniz.

2. Yağsız proteinleri de: Protein sindirilirken daha fazla enerji harcamasının yanı sıra sizi daha tok ve mutlu kılar. Öğünlerinize bunu da eklemeyi ihmal etmeyin.

3. Bırakın ve 20’leyin: Her yemekten ve atıştırmalıktan önce yere yatın ve 20 şınav çekin. Kısa süreli egzersizler gün içinde yaktığınız kalori miktarına +200 eklemenizi sağlar.

4. Yeşil çay veya su için: Yeşil çay, içerdiği antioksidanlar sayesinde metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Eğer yeşil çay içmeyi sevmiyorsanız vücudunuzun dehidrasyona maruz kalarak ağırlaşmasının önüne geçmek için su içmeyi ihmal etmeyin.

5. 5 dakika ayırın: Stres sadece yüksek kalorili abur cuburlar tüketmenize neden olmaz; aynı zamanda metabolizmanızı da yavaşlatır. Yoğun iş temposu arasında kendinize zaman tanımanız bu açıdan son derece önemli. Masa başında yarım saat meditasyon yapmanız zorsa yüksek tempolu bir müzik açın ve dans edin veya kısa bir yürüyüş yapın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI