Ana SayfaModaMango'dan Sürdürülebilir Pamuktan Yapılan Yeni Denim Koleksiyonu

Mango’dan Sürdürülebilir Pamuktan Yapılan Yeni Denim Koleksiyonu

80’ler ve 90’lardan esinlenen tasarımlarıyla Mango, denimin ana kahraman olduğu bir koleksiyon çıkardı. Yüksek belli modeller, yıkanmış ve hacimli görünümler denim kumaşının sonsuz alternatiflere sahip olduğunu bizlere gösteriyor. Günlük hayata en uygun seçeneklerden en cüretkarlar olanlara kadar, her tarz için kilit bir unsur olan denim; tüm dolaplarda bulunan bir giysi.
 
Moda sektöründe sürdürülebilirliğe olan bağlılığı doğrultusunda firma, sürdürülebilir pamuktan yapılmış 14 giysiden oluşan bir koleksiyon hazırladı. Kullanılan pamuğun sertifikalı üretimden geliyor olması ve denim aprelerindeki çevresel etkiyi daha da azaltan yenilikçi tekniklerin uygulanması, üretim esnasında kimyasal madde, su ve enerji tasarrufu sağlamakta. Bu sayede, doğal kaynaklar üzerindeki etki de en aza indiriliyor. Buna ek olarak, geri dönüştürülmüş lifler ve Second Chances gibi girişimler sayesinde firma, döngüsel ekonominin gelişmesine de katkıda bulunuyor.
 
Mango Take Action
 
Uluslararası moda markası, koleksiyonlarındaki sürdürülebilir liflerin oranını arttırmayı öncelikli hedeflerinden biri olarak belirledi. Bu nedenle, giysilerinde kullanılan pamuğun %100’ü 2025’ten önce sürdürülebilir kökenli olacak. Aslında, 2018 yılında firma zaten, kullandığı pamuğun %50’sinin 2022 yılına kadar sürdürülebilir olmasını bir hedef olarak belirlemiş ve aynı yıl, sürdürülebilir pamuğun küresel anlamda yetiştirilmesine verdiği desteği güçlendirmek için Better Cotton Initiative’e (BCI) katılmıştı.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI