Ana SayfaModaMango Tedarik Zincirinde Yılda 160 Milyon Plastik Ambalaj Kullanmayı Bırakacak

Mango Tedarik Zincirinde Yılda 160 Milyon Plastik Ambalaj Kullanmayı Bırakacak

Mango, stratejik temel taşlarından biri olan sürdürülebilirlik konusunda verdiği sözde hızla ilerliyor. Firma, ambalajlarındaki plastik ambalajları kağıt olanlarla değiştirme projesi başlatarak, İspanya’da tekstil sektöründe bunu yapan ilk büyük şirket oldu.
 
Şirketin hedefi, tedarik zinciri boyunca ürünlerin dağıtımı için kullanılan tüm plastik ambalajları tedarikçilerinin de katılımıyla, aşamalı olarak ortadan kaldırmak. Böylelikle Mango, yılda 160 milyon civarında plastik ambalaj kullanımını bırakmış olacak.
 
Yerine kullanılacak ambalajlar, yenilenebilir kaynaklardan ve doğal posalardan elde edilmiş bir malzeme olan kağıt mendilden yapılıyor. Bu kağıt, ağaçları kesmek için izlenen uygulamaların uluslararası FSC® (Forest Stewardship Council®) standartlarının gerekliliklerine göre onaylandığı sürdürülebilir ormanlardan gelmektedir. Bu sayede, kağıt ürünler ortalama dört ila altı kez geri dönüştürülebildiği için döngüsel ekonomiye de katkıda bulunuyor.
 
Fas, Çin ve Türkiye’de firmanın gerçekleştirdiği üç adet pilot testin başarısının ardından, proje ilk olarak katlanmış giysiler için yakın üretimde ve online satışta başlayacak. Mango, bu yeni projenin 2021 yılı sonuna kadar tüm ürünlerinde uygulanabileceğini öngörüyor.
 
Mango’nun CEO’su Toni Ruiz, konuyla ilgili “Bu, çevre üzerinde çok olumlu bir etkisi olacak büyük ölçekli bir proje çünkü uygulanması sayesinde her yıl yaklaşık 160 milyon plastik ambalaj kullanmayı bırakmış olacağız. Daha sürdürülebilir bir modaya doğru ilerlememize yardımcı olan ve aynı zamanda şirketin sürdürülebilirlik alanındaki dönüşümünü gerçekleştirmemizi sağlayan bu tür bir projeyi yürütmekten çok mutluyuz ” ifadesini kullandı.
 
 
Fashion Pact
 
Proje, Mango’nun 2019 yılında katıldığı, tekstil ve moda sektörlerinin çevresel sürdürülebilirliği konusunda teşvik amacı güden, küresel bir koalisyon olan Fashion Pact (Moda Paktı)’ın bir parçasıdır. Bu küresel anlaşma, tüm imzalayan tarafların, tekstil ve moda endüstrisinin çevre üzerindeki  etkisini en aza indirmek için kolektif biçimde çalışmasını öngörüyor ve üç nokta üzerine odaklanıyor: İklim değişikliğine karşı mücadele, biyoçeşitliliği muhafaza etme ve okyanusları koruma. Mango, üçüncü madde doğrultusunda plastiği tüm ambalajlarından çıkarmak amacıyla bu projeye başlamıştır.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI