Ana SayfaGüzellikMakyajınızı düzgün temizlemenin yolları

Makyajınızı düzgün temizlemenin yolları

Cilt sağlığı için makyajın her akşam yatmadan önce temizlenmesi gerektiği sürekli söylenir. Ancak bilinmesi gerekiyor ki makyajı temizlememek kadar iyi temizlememek de cildimize zarar verir. Makyaj temizlerken dikkat etmemiz gereken püf noktalar var. Öncelikle makyaj yaparken nasıl uğraşıyorsak, makyajı çıkarırken de bir o kadar uğraşmalıyız. Yüzümüzü tam anlamıyla temizlemezsek bu ileride akne oluşumuna sebep olduğu gibi, kirpik dökülmesine de sebebiyet vermektedir. Aynı zamanda cildimiz genç yaşta yaşlanır.

Makyajımızı temizlerken öncelikle temiz bir pamukla makyaj çıkarma işlemini gerçekleştirmeliyiz. Pamuk kullanırsak cildimizi tahriş etmemiş oluruz. Göz makyajımızı temizlerken makyajımızı dikey hareketlerle, kirpiklerin altlarından üstlerine doğru çıkarmalıyız. Makyaj pamuğunuzu gözlerinizin köşelerinden dışarı doğru kaydırıp, göz makyajınız tamamen temizlenene kadar devam edin. Maskaranız her şekilde temizlenmediyse, kulak pamuğuna biraz makyaj temizleyici döküp kirpiklerinizin dibini bu şekilde temizleyin. Göz çevrenize zarar vermemek için yuvarlak ve yatay hareketlerden kaçınmanız gerekiyor.

Yüzünüzü temizlerken, makyaj pamuğunuzu yüzünüze yavaş dokunuşlarla uygulayın ve çok fazla ovmadan, alın bölgesinden başlayarak yanak, burun ve çenenizi silmeye devam edin. Koyu renk rujunuzu düzgün ve bulaştırmadan silmek istiyorsanız bunu sağdan sola doğru silerek yapabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI