Ana SayfaGüzellikMakyaj ile Yüz Kontürleme Nasıl Yapılır?

Makyaj ile Yüz Kontürleme Nasıl Yapılır?

Kontürleme yaparak yüzünüzü kolaylıkla ideal orana yaklaştırabilirsiniz. Yüz şeklinize göre belirli bölgeleri gölgelendirip diğer bölgeleri ön plana çıkartarak yüzünüzü olduğundan daha zayıf gösterebilir ve istediğiniz güzelliğe ulaşabilirsiniz.

1990’lı yılların tek renk ten makyajı bildiğiniz gibi artık oldukça démodé. Özellikle son dönemde akıllıca kontürlenmiş ve şekillendirilmiş makyajlar oldukça revaçta. Çünkü yüzü daha orantılı veya ince göstermek gibi bir amacımız var artık. Kimse elinde olanla yetinmek istemiyor. Kolaylıkla daha ince bir yüze sahip olabilecekken tek ton makyaj tercih etmek zaten pek de mantıklı değil. Ama burada önemli olan yüz şeklinizi tanıyarak ona uygun şekilde kontürleme yapmak. Biz de bu konuda sizlere en doğru bilgiyi vermek için kontürlemenin nasıl yapılması gerektiğini M.A.C Baş Makyaj Sanatçısı Georgina Billington’dan dinledik.

Son dönemde M.A.C mağazalarında, editorial çekimlerde ya da defile kulislerinde en çok aldıkları soruların bu yönde olduğunu belirten Billington, kadınların artık bu konuda daha bilinçli olduğunu ve öğrenmeye çok açık olduklarını belirtti. Bizim de sıklıkla karşılaştığımız `Yüzümü nasıl daha orantılı gösterebilirim?`, `Nasıl daha ince gösterebilirim?`, `Hangi renkleri kullanmalıyım?` sorularının cevabını her yüz şekline göre özel olarak Georgina Billington’dan dinledik.

Georgina ilk olarak yüz şeklinin idealini anlatmaya başladı: İdeal yüz şekli ‘oval’dir. Fakat hepimiz yuvarlak, köşeli ve kalp gibi farklı yüz şekillerine sahibiz. Bu yüzleri kontürleme, gölgelendirme teknikleri ile oval yüz şekline ulaştırmaya çalışmalıyız. Yüzünüze aynada bakarken oval şeklini hayal edin ve bu şeklin dışında kalan bölgeleri koyu tonlarla geriye atın.

Nasıl mı? İşte her yüz şekline göre kontürleme:

  • Yuvarlak bir yüz şekline sahipseniz, yüzünüzü daha uzun ve ince göstermek için yan kısımlarını dikey olarak gölgelendirmelisiniz.
  • Köşeli bir yüzünüz varsa, çene kemiğinin yanlarını gölgelendirerek daha geriye atmalısınız. Bunun yanı sıra elmacık kemiklerinin alt kısımlarını da gölgelendirmek oval yüz ilüzyonunu sağlayacaktır.
  • Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz, yüzünüzün daha geniş olan kısmı alnınız demektir.  Bu yüz şeklinde de saç diplerine doğru alnınızın yan kısımlarını gölgelendirmelisiniz. Yüzünüzün alt bölümünde yapılacak herhangi bir kontürlemeden de uzak durum. 
  • Üçgen bir yüz şekliniz varsa, çene kemiğinizin alt kısmını gölgelendirmelisiiz. Yine köşeli yüz şeklindeki gibi elmacık kemiklerinin alt bölümlerini  gölgelendirmek yüzünüzün iki bölümünü daha dengeli gösterecektir.

Doğuştan oval yüz şekline sahip kişilerin herhangi birşey yapmaları gerekiyor mu diye merak edenler için de Georgina son bir ekleme yaptı. ‘Eğer onlarda yüzlerini biraz daha ince göstermek istiyorlarsa sadece elmacık kemiklerinin alt kısımlarını gölgelendirebilirler.’

Hangi bölgeleri gölgelendireceğimizi öğrendik, peki ya hangi ürünler kullanılmalı?
Gölgelendirme için ürün seçerken kendi cilt tonlarından 1 ya da 2 ton koyu ve mat yapıda bir toz ya da krem ürün tercih edilmeli. Kullandığınız rengin soğuk bir kahve tonu olmasına da dikkat etmelisiniz. Allığınız şeftali, pembe, turuncu gibi sıcak bir renk olacağı için bu kontrastı kurmanız önemli. Bir de hangi ürün hangi fırçayla kullanılmalı sorusu var tabi. Pudra ürünleri M.A.C’in 168 ya da 116 no’lu fırçası ile uygulanabilir. Krem ürünler ise yeni ürünlerden 193 no’lu fırçayla ya da bir M.A.C klasiği olan 188 no’lu fırçayla kullanılabilir.

Farklı yüz şekilleri için yapılması gereken kontürlemeyi fotogaleride bulabileceğiniz face-chart’lardan da kolaylıkla inceleyebilirsiniz. Uygulamanızda size yol gösterici olacaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI