Ana SayfaSağlıkLeziz Salata Sosları

Leziz Salata Sosları

Pekmezli Sirkeli Sos

Fransızlar vinaigrette olarak yağ ve sirke karışımını temel olarak adlandırırlar. Buna eklenen üçüncü bir şey de balsamik sirkesidir. Pekmezli salata sosunun özelliği, vinaigrette sostaki balsamik sirkenin salataya kattığı özelliği, pekmez ile, yani bizim yöntemlerle yapması. 1 çorba kaşığı pekmeze, 1,5 çorba kaşığı sirke ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin; son olarak da 1 tatlı kaşığı karabiber ve istediğiniz miktarda da tuzu eklediniz mi tatlı ekşi kıvamda sosunuz hazırdır.

Yoğurtlu Hardallı Sos
Malum daha az kalori almak her geçen gün daha da önemli oluyor. Kimilerimiz elini sürmezken, kimilerimiz de mayonez kavanozunu masadan eksik etmiyor. Mayonez ile yapılan en güzel ve belki de dünyada en çok bilinen salata Sezar Salata`dır. Aslında salatanın asıl olayı bu sostur. İşte bu sos, mayonez kullanmadan yağsız bir yoğurtla ne yapılır diye düşünmekten çıktı. Aslen tüm lezzetini ve yağ ihtiyacını yoğurttan alıyor. 8 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı taneli djon hardalı, ¾ adet limonun suyu ve 2 tatlı kaşığı nar ekşisi ile iyice karıştırın. 1’er çay kaşığı karabiber ve pulbiberi, 1 adet portakalın kabuğunu da rendeleyin ve yoğurda ilave edip, karıştırın. Tuz oranını ağız tadına gore ekleyin.
Taze Fesleğenli Sos
Fesleğen, limon suyu ve hardalı rondoda yüksek devirde iyice parçalayın. Motor çalışmaya devam ederken zeytin yağını aralıksız olarak rondoya akıtın tüm malzemenin homojen olarak karışmasını sağlayın. Damak tadınıza göre tuz ve kara biber ilave edin.
Parmesan İtalyan Sos
Maydonozlarımızı ince ince doğrayalım. Parmesan peyniri, kekik, sarımsak damak tadınıza göre tuz ve karabiber koyarak bütün malzememizi mayonez tenceresine koyup 15-20 dakika aralıksız çırpalım ve ağzını kapatıp hava almıcak şekilde dolapta saklayalım. 4-5 gün sosu dolapta saklayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI