Ana SayfaYaşamLeonardo Da Vinci Sergisi

Leonardo Da Vinci Sergisi

Leonardo Da Vinci’nin  orijinal çizimlerinden yola çıkılarak tasarlanan ve çoğu gerçek ebatlarda interaktif replikalardan oluşan “Leonardo: Zamanın ötesinden icatlar sergisi”, 16 Eylül – 05 Aralık tarihleri arasında METRO Group Asset Management’ın yönetimini yaptığı altı AVM’de sergilenecek. Üstelik bu muhteşem sergi herkese açık ve tamamen ücretsiz!

Bilim insanları ve yetenekli zanaatkârlar tarafından, Leonardo Da Vinci’nin tasarımlarının derin incelemesi sonucu yeniden hayata geçirilen eserler, sergide dört ana başlık altında sergileniyor. Sergi; 18’i interaktif olmak üzere 35 mekanik icat; göz, beyin, kemik, iskelet, sinir, kas, kalp, damar, solunum, sindirim ve beslenme sistemlerini tasvir eden etkileyici anatomik çizimler, sanatçının otoportresinin yer aldığı tablosu ile Mona Lisa, Son Yemek ve Altın Oran gibi birbirinden değerli tablolalar ve ilgi çekici çeşitli videolardan oluşuyor.

“Leonardo: Zamanın Ötesinde İcatlar” sergisi, ziyaretçilerini sanatçının bambaşka bir yönüyle, mühendislik dehasıyla da tanıştıracak. Sanatçının 1480/1518 yılları arasında hayata geçirdiği “Codici Vinciani” denilen Da Vinci’nin Şifresi dönemine ait eserlerin paylaşıldığı bu serginin eşsizliği, birçok makinenin gerçek boyutlarda ve işlevsel olarak yeniden hayata geçirilmesinden kaynaklanıyor. Eğlence ve öğrenmeyi bir araya getiren, bu nedenle okulların ilgisini çekecek, çocuklar ve gençler için de son derece ufuk açıcı bir nitelik taşıyan sergide ziyaretçiler bazı makinelere dokunabiliyor ve hatta harekete geçirebiliyorlar.

Bilgi ve eğlenceyi bütünleştiren ve tüm bu çalışmaları sanatla iç içe hayata geçirerek hem göze hem de zihne hitap eden bu sergi sayesinde ziyaretçiler, Leonardo Da Vinci’nin dehasına günümüz penceresinden bakabilmenin yanı sıra, sergiye interaktif olarak da katılarak; sanatçının hayranlık verici zekası, gücü, bilim ve sanat aşkıyla tanışacaklar.

Serginin gezilebileceği yerler

  • 16 Eylül – 26 Eylül M1 Meydan Ümraniye Alışveriş Merkezi
  • 30 Eylül – 10 Ekim M1 Meydan Merter Alışveriş Merkezi
  • 14 Ekim – 24 Ekim M1 Merkez Gaziantep Alışveriş Merkezi
  • 28 Ekim – 09 Kasım M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi
  • 11 Kasım – 21 Kasım M1 Merkez Konya Alışveriş Merkezi
  • 25 Kasım – 05 Aralık M1 Merkez Kartal Alışveriş Merkezi
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI