Ana SayfaGüzellikKuruyan Dudakları Nemlendirmek İçin 6 Öneri

Kuruyan Dudakları Nemlendirmek İçin 6 Öneri

Susuz Kalan Dudaklar
Dudak kuruluğu vücutta geniş çaplı bir susuzluk problemi olduğunun en önemli belirtisidir. Gün içerisinde yeterince sıvı tüketmiyorsanız, dudaklarınız hızlı bir şekilde kurur. Bu nedenle kaybettiğiniz sıvıyı hızla yerine koymanız için günde en az 2,5 litre su içmeniz gerekebilir. Aynı zamanda nemlendirici dudak kremleri ile de kurumayı önleyebilirsiniz.

Avene Cold Cream Lip Balm
Yoğun nemlendirme etkisi olan bu dudak kremi ile nem kaybına uğramış ve hasar görmüş dudaklarınıza canlılık kazandırabilirsiniz.
                         
Hava Durumuna Bağlı Kuruluk
Kış aylarında dışarıda soğuk havadan etkilenen dudak, iç mekanlarda ise sıcak havaya maruz kalır, kurur ve çatlar. İyi bir nemlendirici ile soğuk havalarda dudaklarınızı koruyabilirsiniz.

Ren Vita- Mineral Lip Balm
Kuru, çatlamış, hasar görmüş dudağa bakım yapar, yumuşaklık verir ve korur.

                     
Diş Macunu Etkisi
Pek çok diş macununda bulunan sodyum loril sülfat ve gayazulen birleşeni dudaklarda kuruma ve çatlamaya neden olur. Diş macununuzu değiştirebilir ve içeriğinde kurutucu özellikte madde bulunmayan bitkisel ürünlere yönelebilirsiniz.

Darphin Age Defying Lip Balm
İçeriğinde bulunan erik özü ve mango yağı ile dudakları besler ve korur.

                         
Asitli Yiyecek Tüketmek
Asit içeren gıdalar dudaklarda kolayca tahrişe yol açabiliyor. Dudak kuruması ve çatlaması sorunundan şikâyetçiyseniz asitli yiyecek ve içecekleri fazla tüketiyor olabilirsiniz. Asitli yiyeceklerin dudakla doğrudan temasından kaçınarak çatlama ve kuruluğa karşı önlem alabilirsiniz.

Blistex Daily Lip Conditioner
İçeriğindeki üzüm çekirdeği yağı ile dudakların hassas dokusunu nemlendirir ve çatlamaların neden olduğu acıyı yatıştırır.
                                      
Ağızdan Nefes Almak 
Dudakların sürekli hava giriş çıkışına maruz kalması nemi azaltan bir unsurdur. Özellikle yatmadan önce dudaklarınızı nemlendirerek ve su içmeyi ihmal etmeyerek kuruluğu önleyebilirsiniz.

The Body Shop Solid Oil Lips
İçerisinde buluna argan yağı sayesinde çatlama ve kuruma problemine karşı dudakları gün boyunca korur.

                               
Dudakları Sık Sık Yalamak
Kuruluk rahatsız edici bir seviyeye ulaştığında, dudakları sık sık yalama ihtiyacı duyarız. Ancak bu kuruluk hissini yok etmez aksine dudaklara bulaşan tükürük buharlaşırken dudakta bulunan nemi de götürür. Kuruyan dudaklarınızı yalamak yerine nemlendirmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda yanınızda taşıyacağınız bir nemlendirici en büyük yardımcınız olacaktır.

Kiehl’s Lip Balm
İçerisinde bulunan tatlı badem yağı ve vitaminlerle kurumuş dudakları derinlemesine nemlendirir.

                           
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI