Ana SayfaYaşamKofi Annan Sabancı Müzesini ziyaret etti

Kofi Annan Sabancı Müzesini ziyaret etti

Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri  Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan, SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’ni ziyaret etti. SÜ Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tarafından karşılanan Annan çifti, Atlı Köşk’teki Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu Sergisi’ni Güler Sabancı ile birlikte gezdi. Kofi Annan ve eşi Nane Maria Annan hat eserlerini büyük bir beğeni ile incelerken, ziyarette Sabancı Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Koyunsağan ve Sabancı Vakfı Programlar Direktörü Filiz Bikmen Bugay da hazır bulundu.

Sergi gezisinin ardından Güler Sabancı, Kofi Annan’a Sabancı Vakfı tarafından beş yıl önce başlatılarak, Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı tarafından birlikte yürütülen Kadınların ve Kız Çocuklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı hakkında bilgi verdi. Daha sonra müze anı defterini imzalayan Annan anı defterine, Sakıp Sabancı Müzesi’ni ve hat koleksiyonunu gezmekten büyük keyif aldığını belirterek, serginin arkasındaki ilham veren insani vurgunun çok kuvvetli olduğunu yazdı.

Güler Sabancı, müzeden ayrılırken Annan çiftine Sakıp Sabancı Hat Koleksiyonu ile yakın zaman önce tamamlanan Ağa Han Müzesi Hazineleri Sergisi’nin kataloglarını hediye etti.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI