Ana SayfaSağlıkKızılay`a bir tüp kan vererek hayat kurtarın

Kızılay`a bir tüp kan vererek hayat kurtarın

Geçtiğimiz aylarda 4. evre Nöroblastoma (sinir ucu kanseri) teşhisi konulan Ali Ekrem ve onun gibi 200 kişinin tedavi şansı yapılacak bir tüp kan bağışı ile artabilir.

Nöroblastoma dünyada da az görülen bir tür. Amerika’da yılda 250 çocuğa bu teşhis konuyormuş. Günümüzde uyumlu kök hücre eşleşmesi için kayıt tutan bir dünya bankası (WSCS) var ve Türkiye`de de bir Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) oluşturuluyor. Bu ilik bankasına kayıt olmak için gereken tek şey ise BİR TÜP KAN. Yani belki de siz Nöroblastoma ile mücadele edip uyumlu ilik bekleyen biriyle eşleşerek bir tek tüp kanla mucize yatarabilirsiniz.

Kısacık bir vaktinizi ayırıp 7/24 hizmet veren Türk Kızılayı Kartal Kan Bağışı Merkezi (Kartal Devlet Hastanesi ile Adliye arasındaki sokakta) veya haftaiçi 08:00-17:00 saatleri arası çalışan Zeynep Kamil Kan Merkezi`ne gidip bir tüp kan vererek kayıt olabilirsiniz.

Çevrenizi de Türkiye`deki bu ilik bankasının varlığı hakkında bilgilendirerek bu hastalıkla mücadele eden Ali Ekrem ve onun gibi miniklere can olabilirsiniz. Sisteme kayıtlı herhangi bir hastayla uyumlu olduğunuz belirlenirse zaten sizinle iletişime geçecekler. İliğinizin uyumlu olması dahilinde, son derece basit bir şekilde iğne ile kalça kemiği bölgesinden (vücudun kök hücre açısından en zengin bölgelerinden biri olması nedeniyle bu kemik seçilmekte) 1 saat kadar bir sürede temiz ilik alınıyor. Bu işlem esnasında veya sonrasında herhangi bir ağrı veya sancı çekmiyorsunuz.

İstanbul dışında ikamet edip de bağışta bulunmak isteyenler için diğer şehir merkezlerindeki irtibat bilgileri ve kök hücre nakli ve bağışçı olma hakkında daha detaylı bilgi edinmek için burayı tıklayın!

Unutmayın, siz de bir tüp kan vererek 4 yaşındaki Ali Ekrem`e can olabilirsiniz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI