Ana SayfaSağlıkKilo Verirken Yıkılmaması Gereken 5 Kural

Kilo Verirken Yıkılmaması Gereken 5 Kural

Bazı kurallar esnetilebilir; ancak söz konusu kilo vermek olduğunda bazılarından asla taviz verilmemelidir.

İşte kilo verirken yıkmamanız gereken 5 kural:

Her Zaman Kahvaltı Yapın

Öğün atlamak, büyük bir hata; özellikle de o öğün kahvaltıysa. Sabahları metabolizmanızı harekete geçiren kahvaltı, protein yönünden zenginse size enerji verir ve lif içeriyorsa sizi uzun süre tok tutar.

Değişiklik Görmek İstiyorsanız Bazı Değişiklikler Yapın

Ne yazık ki yemekten sonra büyük bir kase dondurma yiyerek tartıda rakamın düşmesini bekleyemezsiniz. Kilonuzda eksi ivmede bir değişiklik görmek istiyorsanız yaşam şeklinizi ve yeme alışkanlıklarınızı sağlıklı bir yönde değiştirmelisiniz.

Sağlıklı Diye Tamamını Yemeyin

Fındık, fındık yağı, avokado, tatlı patates, portakal suyu, esmer pirinç besin değeri yönünden son derece zengin olsalar da onların da kalori içerdiğini unutmayın. Sizin için iyi olan besinleri dahi yeterli porsiyonlarda tüketin.

Aldığınız Kalor Verdiklerinizi Geçmemeli

Kilo vermenin basit bir matematiği var; haftada yarım kilo vermek istiyorsanız 500 kalori yakmalı veya eksiltmelisiniz. Eğer sabah koşunuzda 250 kalori yaktıysanız, o günkü beslenme diyetinizden de 250 kalori düşmelisiniz. Egzersiz yapmanın size sınırsız beslenme olanağı tanıdığı fikrine kapılmamanızı tavsiye ederiz.

Bir Kez Kilo Verdiniz mi Eski Alışkanlıklarınıza Dönmeyin

Öğlen yemeklerinizde içtiğiniz kolayı ne yazık ki maden suyu ile değiştirmeli ve bu yönteme sadık kalmalısınız. Kilo vermek topyekun bir yaşam şekli değişikliği gerektirir ve hedefinize ulaştığınızda eski yeme alışkanlıklarınıza dönmemeniz önerilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI