Ana SayfaModaKeşif: Çukurcuma-Cihangir

Keşif: Çukurcuma-Cihangir

Bu ay sizler için rotamızı Çukurcuma-Cihangir taraflarına çevirdik. Birbirinden güzel sokaklarda yürüdük, fotoğraf çektik. Niyo sırt çantalarımız da bize eşlik etti. Biz Trendus editörleri Irmak Tuğmaner ve Ezgi Kamadan olarak her ay olmasa da, sık sık yeni rotalarımızla karşınızda olacağız. 

Şimdi gezip gördüğümüz Çukurcuma`dan size biraz bahsedelim. Biz turumuza, Karaköy`de buluşup Boğazkesen Caddesi`nden yukarıya doğru yürüyerek başladık. Başta kendi halinde olan sokaklardan yukarıya doğru çıktıkça konsept mağazalarla karşılaşmaya başladık. Grafitiler Karaköy`de olduğu gibi Çukurcuma sokaklarını da renklendirmeye başlamış. Renkli apartmanlar, yeşiller, sarmaşıklar derken o renksiz Çukurcuma Sokakları`ndan eser kalmamış.

Cihangir`e doğru çıkarken ise sokaklar eskicilerle birlikte retro bir havaya bürünmeye başladı. Sokağın bir tarafında `Manavcı Amca` portakal, elma satmaya çalışırken; diğer tarafta marjinal bir ofis görmek sokağın kültür çatışmasını gözler önüne serer gibi.. Ama bu durum şahsen bizim hoşumuza gidiyor. Ve sokaktaki esnaf bizim gibi `blogger`ımsı tiplere o kadar alışık ki, asla yadırgayan gözlerle bakmıyor; aksine bu duruma aşina bakışlar atıyorlar. 

Öyle ki, Cihangir`e doğru çıkarken bulduğumuz bir aralık, sanki bizden önce en az 10 kişinin de çekim yapmaktan kendini alamadığı bir boşluk. Duvarlarında grafitiler, bir adet koltuk, sandelyeler vs. kısacası `burada fotoğraf çekilir` diye bağıran bir alan. Biz de durmadık, çektik!

Yolumuza devam ettiğimizde Cihangir`in meşhur kahvecileri bizi karşılamaya başladı. Holly Cafe, Kronotrop, Brew Lab derken, biz kendimizi Cihangir Kahvesi`ne attık ve biraz dinlendik. Dinlenirken boş durmuyoruz tabi ki ve biraz Cihangir ahalisini gözlemliyoruz. Kendinizi farklı bir şehirde hissetmeniz bile mümkün bu semtte! İnsanlar rahat, alternatif tipler görme ihtimaliniz oldukça yüksek.. Sanatçı mahallesi diye boşuna dememişler. 

Biraz daha ilerleyince bir sürü mekan karşımıza çıkıyor. Akşam için de alternatiflerle dolu olan Cihangir, cuma cumartesi programlarınıza yeni bir adres olabilir. Marjinal isimli cafelerde, dışarı atılan masa sandalyeler, oturup arkadaşlarınızla keyifli bir sohbet için aradığınız mekan olabilir. Ayrıca vintage butikleri unutmayalım! Eğer böyle bir zevkiniz varsa adresiniz kesinlikle burası.

Biz mekanları keşfederken günün nasıl geçtiğini anlayamasak da bizce gerekli yerleri saptamayı başardık. Umarız siz de gidip bir Çukurcuma-Cihangir havası alırsınız ve memnun kalırsınız! 

Bu arada ufak bir not! 

Brew Lab`e bir pazar günü denk geldim ve önündeki kalabalığa inanamadım. Eminim cumartesi günleri daha da alternatif bir mekan haline geliyordur; fakat, ben pazar günü önünden geçerken kendimi bir an Avrupa sokaklarında zannettim. İnsanlar elinde kahvesi ile kahveye sığmamış ve sokaklara taşmıştı. Müziğin sesi biraz açık ve gündüz olmasına rağmen ritm tutan insanlarla doluydu. Eğer böyle bir mekanı sevecek biriyseniz mutlaka tavsiye ediyorum.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI