Ana SayfaSağlıkKemoterapi Alanlar da Tatile Gidebilir

Kemoterapi Alanlar da Tatile Gidebilir

Liv Hospital Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Derin kanser ve kemoterapi gören hastalarında tatile gidebileceğini belirtti. Kendisi kanser hastalığının bağışıklık sistemini zayıflattığı için mikroplara dikkat edilmesi gerektiğini ve kalabalık olmayan, tıbben temiz yerlerde tatil yapabileceklerini söyledi. Doç. Dr. Duygu Derin hasta yakınlarına da önerilerde bulundu. Hastalarına yedirecekleri sebze ve yemeklerin çok iyi yıkanması gerektiğini belirtti.

Ve şöyle devam etti:” Kemoterapi sırasında temiz denize girmekte sakınca yoktur. Ancak havuza girmek mikrop kapmasına neden olabileceği için önerilmez. 

Yaz mevsiminde kemoterapi alan hastaların sıvı ihtiyacı daha çok artar. Bu yüzden bol sıvı tüketmek çok önemli.
Çok sıcak saatlerde dışarıda gezmeyip istirahat etme, güneşten korunmak, dışarıda bekletilmiş, temizliğinden kuşku duydukları gıdaları tüketmemek gerekir.

Giysi kısmına terletmeyen ve üşütmeyen, kemoterapi almakta ise güneşten koruyacak şekilde vücudu kapatan giysiler tercih edilmelidir. 
Kemoterapi almakta iken güneşe maruz kalınırsa ciltte leke oluşabilir. Bu nedenle kemoterapi almakta olan hastaların güneşlenmemeleri istenir. Mecburen güneşe maruz kalacakları durumlarda ide yüksek koruma faktörlü kremleri kullanmaları önerilir.”

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI