Ana SayfaYaşamKedi Tüyünde Bulunan Alerjenleri Azaltan Güçlü Etki: Purina Pro Plan LiveClear

Kedi Tüyünde Bulunan Alerjenleri Azaltan Güçlü Etki: Purina Pro Plan LiveClear

80 yılı aşkın bir süredir evcil hayvanların beslenmesine dünya çapında öncülük eden ve evcil hayvanlara sağlıklı bir hayat sunmak için inovatif ürünler geliştiren Nestlé Purina PetCare ailesinin markalarından biri olan Pro Plan®, Haziran ayı itibariyle kedi alerjenlerinin yönetilmesinde çığır açan bir yenilik sunan LiveClear® ürününü kedi severlerle buluşturdu.
 
Dünyada ve Türkiye’de yapılan araştırmalar, kedi alerjenlerine karşı hassasiyetin dünya çapında beş yetişkinden birini etkilediğini ve kediler ile onları seven sahipleri arasındaki etkileşimi sınırlandırdığını gösteriyor. Avrupa’da 5.000 kedi sahibinin katılımıyla yakın zamanda gerçekleştirilen bir anket, kedi sahiplerinin alerjenlere karşı hassasiyetleri ortaya çıktığında; kedinin alanını sınırlandırmak, kedi üzerinde tüy giderici veya alerjen spreyler gibi özel ürünler kullanmak veya kediyi yıkamak gibi yöntemler ile alerjenlerin etkisini azaltmaya çalıştığını ortaya koydu.

Türkiye’de 1.015 kedi sahibiyle yapılan ankete göre; her 5 kedi sahibinden 2’si kedi alerjenlerine duyduğu hassasiyet nedeniyle evini ve mobilyalarını her gün temizliyor. Kedi sahiplerinin %54’ü kedisine dokunduktan hemen sonra ellerini yıkarken, %53’ü kedisinin eşyalarını ayrı bir odada tutarak, uzak duruyor. Ayrıca kedi sahiplerinin %46’sı mobilyaların üzerini kapatmayı tercih ediyor. Türkiye’de kedi alerjenlerinin yönetimi için kedi alerjenlerine duyarlı kedi sahiplerinin %98’i yüksek kalite elektrikli süpürge, %82’si yüksek kalite hava temizleme filtresi kullanıyor.

Türkiye’de yapılan araştırma, kedi sahibi olan ya da evinde kedi bulunan her 4 kişiden 1’inin kedi alerjenlerine karşı hassasiyet duyduğunu, kedi alerjenlerine duyarlı kedi sahiplerinin %61’inin ise bu sebeple eşleri, çocukları, ebeveynleri ya da arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde gerginlik yaşadığını gösteriyor. Yaklaşık her 3 kedi sahibinden 1’i kedi alerjenlerine olan duyarlılıklarının en kötü yanının kedileri ile olan yakınlığı etkilemesi olduğunu söylerken, kedi alerjenlerine hassasiyet duyan her 10 kedi sahibinden 9’u, doktoru kedi ile yaşamaması gerektiğini söylese bile bundan vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Kedi sahiplerinin %92’si ise çevredeki alerjenleri limitlemek için tam beslenme sağlayan kedi maması alacağını söylüyor.

 


 

Pro Plan® LiveClear®’ın geliştirme çalışmalarında rol alan Nestlé Purina PetCare Araştırma İmmünolojisti Dr. Ebenezer Satyaraj, araştırma sonuçlarına yansıyan aksiyonların nedenini şu şekilde açıklıyor: “Pek çok insan kedi tüyünün veya deri döküntülerinin alerjen olduğunu düşünür. Ancak asıl alerjen, kedilerin tükürüklerinde doğal olarak ürettikleri Fel d1 adlı bir proteindir. Tüm kediler, cins, yaş, tüy uzunluğu, cinsiyet veya vücut ağırlığı fark etmeksizin Fel d1 üretir. Kediler kendilerini temizlerken, alerjen özelliği gösteren Fel d1; kedilerin tüylerine, derilerine ve oradan da çevrelerine yayılır.”
 
Nestlé Purina PetCare, kedili evlerde alerjen yükünü azaltmaya yardımcı olabilecek güvenli, etkili ve kedi dostu bir yaklaşım bulmak için on yıldan uzun süredir çalışmalar gerçekleştiriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda üretilen Pro Plan® LiveClear®, kedi alerjenlerinin yönetiminde çığır açıyor.
 
Pro Plan® LiveClear®, temel bileşeni olan ve yumurtalardan elde edilen belirli bir protein sayesinde; Fel d1’i kaynağında, yani kedinin tükürüğünde, kedinin doğal fizyolojisini hiçbir şekilde etkilemeden nötralize ediyor. Böylece; ürünün tüketimi sonrasında, kedinin kendini temizlemesi sırasında tüylere aktarılan aktif alerjen ve dolayısıyla çevredeki aktif Fel d1 azalıyor.
 
2019 yılında yayınlanan bir çalışma, Pro Plan® LiveClear® ile günlük beslenmenin üçüncü haftasından itibaren kedi tüyü ve deri döküntüsü üzerindeki alerjenlerin ortalama %47 oranında azaldığını gösterdi.
 
Pro Plan® LiveClear®, günlük beslenme için tasarlanmış yüksek besin değerine sahip %100 tam ve dengeli bir kuru kedi maması olarak ön plana çıkıyor. Ürünün Hindi Bakımından Zengin Yavru Kedi, Somon Bakımından Zengin Kısırlaştırılmış Yetişkin ve Hindi Bakımından Zengin Kısırlaştırılmış Yaşlı Kedi seçeneklerine anlaşmalı veteriner klinikleri, petshoplar ve e-ticaret siteleri üzerinden ulaşılabiliyor.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI