Ana SayfaSağlıkKas Yaparken Nasıl Yağ Yakılır?

Kas Yaparken Nasıl Yağ Yakılır?

Dr. Mustafa Karataş, son zamanların en sıradışı vücut biçimlendirme tedavilerinden olan EmSculpt’m daha önce hiçbir sistemin etki etmediği bir alana, kaslara müdahale ettiğini söylüyor. “İlk gençlik yıllarınızdaki biçimli vücuda kavuşmak için diyet yaptınız, hatta bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmanıza yardım eden sistemlerden, cilt elastikiyetini artıran tedavilerden faydalandınız ama yine de sonuçlar istediğiniz gibi değil. EmSculpt teknolojisi, o eksik parçanın tamamlanması için tasarlandı. Sistem kas dokusuna etki ediyor. Kaslarınız gevşemiş, formunu kaybetmişse ne kadar çabalarsanız çabalayın vücudunuz dilediğiniz kadar biçimli görünmeyecektir. Eskiden spor dışında kasları forma sokmanın herhangi bir yolu yoktu. EmSculpt bu anlamda bir ilk. EmSculpt, kasları çalıştırırken aynı zamanda yağ hücrelerini de parçalayarak bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlıyor.”
 
KAS YAPARKEN YAĞ YAKMAK
Dr. Karataş, EmSculpt sistemini diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin, biçimli bir vücut yaratmada etkili iki faktöre birden müdahale etmesi olduğunu söylüyor: “Araştırmalar, dört seans sonunda işlem yapılan bölgedeki yağ dokusunun yüzde 20 oranında azaldığını, kas liflerindeki artışın ise yüzde 16 civarında olduğunu gösteriyor. Bu da daha sıkı, düz bir karın, daha biçimli, kalkık bir popo anlamına geliyor. Kas ve yağ dokusu hakkında doğru bilinen bir yanlışa da dikkat çekmek gerek. Şu efsaneyi hepiniz duymuşsunuzdur: Eğer egzersiz programınıza sadık kalmazsanız, yaptığınız kaslar kısa süre içinde yağa dönüşür. Gerçekte bu imkansızdır çünkü kas ve yağ birbirinden tamamen bağımsızdır ve yağ hücreleri kas hücrelerine dönüşemez. Ancak kasların kullanılmaması kas kütlesinde kayıp yaşanmasına yol açabilir. Bu kayıp da vücudun daha az yağ yakmasına neden olarak yağ hücrelerinin genişlemesine, hacimlerinin artmasına neden olur. Kas hücreleri düzenli olarak çalıştırılırsa tıpkı yağ hücreleri gibi genişlemeye başlar ve daha belirgin hatlı, kaslı bir görünüm oluşur.”
 
NASIL ETKİ EDİYOR?
FDA onaylı bir sistem olan EmSculpt, yüksek yoğunluklu odaklı elektromanyetik enerji ile tedavi edilen bölgedeki kasların kasılmasını sağlıyor. Teknolojinin etkinliği ile ilgili yapılan çalışmalar, EmSculpt’mhedeflenen kas dokusunda yarattığı etkinin egzersizden bile güçlü olduğu yönünde. Dr. Mustafa Karataş, tedavinin yaklaşık yarım saat sürdüğünü ve bu süre boyunca işlem yapılan bölgedeki kasların ortalama 20 bin defa kasıldığını söylüyor. “Kim yarım saatte 20 bin mekik çekebilir? EmSculpt ile egzersizle mümkün olmayan sonuca ulaşmak mümkün. Kasların bu derece çalışması ise kas dokusunu aşın derecede stimule ederek bazı kimyasalların açığa çıkmasına neden oluyor. Bu kimyasallar, tedavi edilen bölgedeki yağ dokusuna sinyal göndererek yağ hücrelerinin parçalanmasına neden oluyor. Aynı esnada kaslar da hücresel değişime uğrayarak güçleniyor.”
 
KİMLER YAPTIRABİLİR?
EmSculpt özellikle kalça ve karın biçimlendirmek için tasarlanmakla birlikte, sistemi kol ve bacaklarda da kullanmak üzere çalışmalar tamamlandı. Kalçanızın şeklinden, poponuzun düşüklüğünden ve sıkı formunu kaybettiğinden şikayetçiyseniz EmSculpt tedavisi için uygun
adaysınız. Sistem, kalça biçimlendirme, popo kaldırma ve sıklaştırmada etkili sonuçlar sağlıyor. Dr. Karataş, karın bölgesindeki fazlalıkların arkasında iki önemli etkenin olduğunu söylüyor: “Kasların gevşemesi ve yağ dokusu. Çoğu zaman esas sorumlunun fazla yağlar olduğu düşünülse de kasların formunu kaybetmesi karın bölgenizdeki şekil bozukluğunda daha çok rol oynar. Bu da EmSculpt tedavisini mükemmel bir karın biçimlendirme sistemi haline getiriyor.”
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI