Ana SayfaYaşamKaro artık koşuyor oynuyor

Karo artık koşuyor oynuyor

Karo, Sezen Mercan’ın  Yeni Zelanda’da dan aldığı orijinal bir Chihuahua ırkı köpekti.
Minyatür ırk özelliği taşıyan Karo, 3.5 kg ağırlığında, hareketli bir köpekti. Yeni Zelanda’da 6 yıl boyunca önemli bir sağlık sorunu geçirmemişti. Sezen Hanım İstanbul’a kesin dönüş yaptıktan sonra, Karo’nun zaman zaman sol arka ayağına aksayarak bastığını fark etmişti. Bir süre düzelmesini beklemişti ancak topallık giderek artmıştı. Karo, attığı her iki üç adımdan sonra ayağını askıya alıyor ve basamıyordu. Merdiven inip çıkarken topallayan ayağı nedeniyle zorluk çekiyordu.
Belirtilen şikayetlerin artması üzerine Anatolia Hayvan Hastanesi’ne götürdü köpeğini. Yapılan klinik ve radyolojik muayeneler sonucunda Karo’da 3.dereceden patella luxationu (diz kapağı çıkığı) teşhisi konuldu. Diz kapağı kemiği sık sık içe doğru yer değiştiriyor, normal olarak bulunması gereken eklem yüzeyine oturmuyordu. Ayrıca üzerine yerleştiği femur (uyluk) kemiğinin condylusları (makaraları) arasındaki çukurluk yeterince derin değildi. Bu nedenle de sık sık yerinden çıkıyor, içe doğru pozisyon alıyordu. Topallama da bu sırada oluşuyordu.
3.derecen diz kapağı çıkığının tedavisi ancak operasyonla mümkündü. Ayrıca operasyon sonrası dönemde düzenli fizik tedavi süreci bekliyordu Karo’yu. Operasyonu Doç. Dr. Cem Perk ve ekibi gerçekleştirdi. Bilimsel olarak `block recession sulcoplasty` denen teknikle diz kapağı normal yerine oturtuldu. Bu teknikte amaç, sığ olan çukurluğu derinleştirmek için kemikten kama şeklinde bir parça kaldırdıktan sonra altını kazıyarak derinleştirmekti. Sonra kaldırılan kapak yerine oturtuluyor, çukurlaşmış olan eklem yüzeyine patella yerleştiriliyor ve sentetik iplik kullanarak özel dikiş yöntemiyle tespit ediliyordu. Karo’nun operasyonu oldukça başarılı geçmişti. Sırada fizik tedavi seansları vardı.
Veteriner fizyoterapist Sara Ece Ulutürk, fizik tedavide masaj, lazer terapi ve TENS uygulamalarını planlamıştı Karo için. Sezen Hanım 6 seans süren fizyoterapi uygulamalarına aksatmadan getirdi köpeğini. Operasyondan sonra uygulanan düzenli fizik tedaviyle minik köpek hızla iyileşti. O artık istediği gibi koşuyor, oynuyor..
Tüm petlerinize sağlıklı günler dilerim..

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI