Ana SayfaSağlıkKarantina Günleri Beslenme Alışkanlıklarımızı Nasıl Etkiliyor?

Karantina Günleri Beslenme Alışkanlıklarımızı Nasıl Etkiliyor?

Evlerde sürdürülen yaşam beslenme alışkanlıklarını oldukça etkiliyor. Evlerde düzenli beslenme, ara öğünlerin önemi, insanların sürekli yeme ihtiyacı hissetmelerine ilişkin Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir görüşlerini paylaşıyor.

Pandemi süreci başladığı günden bu yana gündelik yaşamda büyük değişikliklere neden oldu. Pek çok alanda zorunlu olarak yaşanan bu değişiklikler bireylerin yaşam standartlarını etkiliyor. Yaşanan bu değişimlerin başında beslenme alışkanlıklarının geldiği çok rahatça söylenebilir.

Evde geçirilen zamanlarda düzenli beslenme çok önemli!

Esra Işıkdemir: Salgın nedeniyle evlere kapanmalar başladığından beri beslenme alışkanlıkları da değiştir. Yaşanan süreçlerde pek çok kişi fast food tüketimi azaltarak evde sağlıklı yemekler yapmaya başladı. İnsanlar için karantina günlerinin en eğlenceli aktivitelerinden biri de yemek yapmak oldu. Bu duruma ek olarak insanlarda sürekli bir yeme içme ihtiyacı doğdu. Bu dönemde pek çok insan ara öğünü atlayarak ana öğünlerde yoğun bir yeme alışkanlığı kazanarak sağlıksız bir beslenme düzenine geçti. Bu durum beraberinde sağlıksız kilo artışlarına sebep oldu. Karantina etkisiyle stresin yoğun yaşandığı dönemlerde insanlar psikolojik olarak ilk önce buzdolabına yönelip bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyor. Bu noktada irademizi koruyarak özellikle akşamları özellikle saat 18.00’den sonra yemeyi kesmemiz gerekiyor.

Kış meyve ve sebzelerinin etkisi!
Uzman Diyestisyen Esra Işıkdemir Aralık ayı kış meyve ve sebzelerinin faydalarını ise şu şekilde anlatıyor: “Kış aylarında bağışıklığımızı güçlü tutmak bizi pek çok hastalıktan mutlaka koruyacaktır. Soğuk algınlığı ve grip ile başa çıkmak isteyen insanlar, bu aylarda C vitamini ağırlıklı beslenmek durumundadırlar.”
 
Aralık ayı meyveleri: Ayva, Greyfurt, Kestane, Muz, Elma, Portakal, Mandalina, Nardır.
 
Aralık ayı sebzeleri: Kara lahana, Pazı, Havuç, Balkabağı, Lahana, Yer elması, Ispanak, Kereviz, Karnabahar, Brüksel Lahanasıdır.

Aralık ayı sebzelerinde A VE C vitaminleri ön plana çıkarken ıspanak, karahalana, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler de vücudun demir ihtiyacını gidermek için tüketilmesi gerekiyor. Demir emilimini arttırmak için bu sebzeleri c vitamini ile tüketmekte fayda var. Nar güçlü bir antioksidan özelliği gösterirken aynı zamanda C vitamininden zengin, sindirimi kolaylaştıran pek çok faydası bulunmaktadır. 

Kapak fotoğrafı: @collagevintage

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI