Ana SayfaGüzellikKalıcı Bronzluk İçin Yapılması Gerekenler

Kalıcı Bronzluk İçin Yapılması Gerekenler

Tatil iyi güzel, bronz ten daha da güzel… Fakat bronz ten sevenlerin en büyük problemi; kalıcılık! Peki beyaz rengin çok yakıştığı bronz tenimizin kalıcılığı için yapmamız gerekenler neler?

İlk adım olarak güneşe çıkmadan 1 ay önceden peeling ve kese yapmaya başlamak gerekiyor. Kalıcı bronzluk için ölü deriden kurtulmak önemli.

Doğru güneşlenme ve güneş kremi diğer bir önemli nokta. Güneşin en tepede olduğu zamanları güneşlenmek için seçmemelisiniz. Vücudunuzun sağlıklı ve kalıcı bronzluk elde etmesi için 11:00’den 15:00’e kadar güneşin size direkt gelmesini engelleyin. Güneş kremi ise, teninizin hassasiyeti ve rengine göre koruyucu kullanma sürenizi belirledikten sonra daha bronz etki yaratan yağlar kullanabilirsiniz. Örneğin: Kakao yağı, ceviz yağı, badem yağı… Cildi besler ve nem dengesini düzenler.

Besinler de bu noktada çok önemli. Karoten içeren besinler tüketmek önemli. Peki karoten içeren besinler hangileri?

Kayısı,havuç,şeftali gibi besinler cildinizdeki melatonin ismi verilen pigmentlerin aktif hale gelmesine yardımcı olarak, bronzluğunuzu korur.

Duş almak diğer önemli noktalardan; çünkü aldığınız sıcak duş, vücudunuzun nem kaybetmesine ve kuruyup, soyulmasına sebep olur. Bu yüzden duş alırken soğuk su tercih etmelisiniz.

Son olarak her zaman en önemli olan şey: bol bol su tüketmelisiniz! 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI