Ana SayfaYaşamKadınlar ve Manzaralar Sergisi

Kadınlar ve Manzaralar Sergisi

Başlangıçta bir kamu siparişine cevap vermek üzere tasarlanıp, (portrenin arkasına manzara yerleştiren ilk ressam olan) Leonardo da Vinci’de portre ve manzaralar arasındaki karmaşık ilişkiye işaret eden bu sergi, birkaç açıdan olağandışıdır. Gerçekten de, sergide, İtalyanların ‘’particolare’’ dedikleri, bir eserin kendi başına ayrı bir varlık kazanacak şekilde büyütülen bir ayrıntısı ile ilgili tüm teknikler (yüksekliği 2,40 m genişliği ise 1 – 3 m arası) devasa boyutlarda kullanılmıştır. Genelde sanat kitaplarında görülen bu ‘’particolari’’nin devasa boyutta kullanım ustalığı, Ars Latina’nın en özgün icatlarından biridir.

Yine, bugüne kadar sadece kitaplara özgü olan bir uygulamayla, büyütülmüş eser ve ayrıntılara en ünlü Leonardo uzmanlarından alınan metinlerle açıklama getirilmesi sayesinde, en karmaşık eserlerin dahi geniş bir kitle tarafından anlaşılması sağlanmaktadır.

Ars Latina’nın bu sergideki esas başarısı ise resimler üzerinde gerçekleştirdiği çok ciddi bir numaralanma ve renklendirme çalışması sonucu, tablo ve ayrıntı reprodüksiyonlarını çok büyük boyutlarda ve hafif olduğu kadar da sağlam bir malzeme (yüzeyi donuk ve parlak olan tuval) üzerine, aslına çok yakın şekilde bastırabilmek olmuştur.

Kadınlar ve Manzaralar – Leonardo da Vinci sergisi, Ars Latina tarafından gerçekleştirilmektedir. Kamu yararı gözeten bu dernek, sanat aracılığıyla, sergiler düzenleyip sanat kitapları bastırarak, Latin ve Akdeniz kültürlerini tanıtmayı amaçlamaktadır.

Sergi, 8 Aralık –  22 Ocak 2012 tarihleri arası (pazar günleri hariç) her gün saat 11.00 – 18.00 arası ;gösteri ve konser günleri ise saat 20.00’ye kadar gezilebilir.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI