Ana SayfaModaJean Bakımı 101

Jean Bakımı 101

Hiçbir gardırop sağlam bir jean koleksiyonu olmadan tamamlanmış sayılmaz. Vazgeçilmezimiz olan jean’lerin bakım gerektirdiğini öğrendik ve hemen sizinle paylaşmak istedik. İşte ilk kural: onları çok sık yıkamanıza gerek yok; yıkayacaksanız da doğru bir yöntemi mevcut. Beyazdan skinny’ye, işte kombinlerinizin kilit parçasına nasıl daha iyi bakacağınıza dair ipuçları…

Şeklini koruma yöntemi

Jean’lerinizin bel kısımlarının esnemesini istemiyorsanız makinaya atmadan önce düğmesini ilikleyip fermuarını çekin. Eğer jean’leriniz darsa, biraz esnemelerini sağlamak için yıkadıktan sonra askıya bırakın ve ütülemeden önce doğal hava ile kurumalarını sağlayın. Jean’lerinizi saklarken de onları katlayıp bir çekmeceye sıkıştırmayın; hava almak için biraz alana ihtiyaç duyduklarını unutmayın.

Rengini koruma yöntemi

Jean suya ne kadar az temas ederse, rengini de o kadar uzun süre korur. Jean’lerinizi yıkarken onları ters yüz yapın ve az miktarda sıvı deterjanla soğuk suda yıkayın. Beyazlar için de aynı yöntem geçerli; sadece üzerlerinde lekeyi çıkarmak için sıcak suya başvurabilirsiniz.

Canlı kalmalarını sağlama yöntemi

Çamaşır makinenize biraz karbonat ekleyerek jean’lerinizin ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz. İki yıkama arasına zaman tanımak ve bu esnada üzerine sinen kötü kokulardan kurtulmak içinse banyo yaparken jean’lerinizi banyoya asın. Buhar, şekline ve rengine dokunmaksızın üzerindeki koku partiküllerinin uçmasını sağlayacaktır.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI