Ana SayfaYaşamİstanbul`un ilk glutensiz cafe`si Peanut

İstanbul`un ilk glutensiz cafe`si Peanut

Cafe Peanut’ ta öncelik; menü ve sanatsal faaliyetler ile bağımsız bir mekanda fark yaratmak. Cafe Peanut sanat etkinlikleri arasında; Şiir Günleri, Müzik Dinletileri, Workshoplar (Tiyatro, Karikatür, Ebru, Müzik vb.),  Sohbet Günleri, İmza Günleri, İnteraktif Tiyatro Gösterileri yer alıyor. Cafe etkinlikleri, Devlet Tiyatrosu Rejisörü Sayın Kazım Akşar’ ın danışmanlığında gerçekleştiriliyor..

Mantı içi katkısız yüzde 100 dana kıyma

Sadece Cafe Peanut’ ta tadabileceğiniz yemekler arasında; Peanut Mantı, Cevizli Tulum Peynirli Erişte, Tavuklu / Vejeteryan Krep, Peanut Burger vb. birçok lezzet yer alıyor. Menüde yer alan tüm köfteler ile mantı içi katkısız % 100 dana kıymadan hazırlanıyor.

Ayrıca; özel günler ve kutlamalar için, hazırlanmış set menüler, yemeğe gelecek olan misafirler ile birlikte seçerek gruplara farklı alternatiflerde sunuluyor.

Peanut Cafe’nin en önemli özelliği glutensiz beslenmek durmunda olan Çölyak hastalarına ve glutensiz diyet yapanlara zengin bir menü sunuyor olması. Bu girşimlerinin sebebini şöyle açıklıyorlar: "Peanut ailesi olarak, içimizde ve etrafımızda bulunan çölyak hastalarının veya gluten alerjisi olan kişilerin, bir cafeye gittiklerinde yemek ya da kahvenin yanında kek, poğaça, kurabiye vb. ürünleri yiyememenin mutsuzluğunu yaşadıklarını gördük. Cafemizde bu mutsuzluğa son vermek istedik ve bir ilke imza atarak 2. menümüzü “Glutensiz Menü” olarak misafirlerimize sunduk. Glutensiz menümüzde favorimiz olan ekmek, pizza, puf böreği, krep, makarna, tepsi böreği, kek vb. ürünler yer almaktadır. Ayrıca, dileyen misafirlerimiz ürünlerimizi paket olarak da alabilme olanağına sahipler."

Cafe Peanut

İstiklal Cad. Büyükparmakkapı Sok. Özgayret Apt. No:1 Kat:6 Beyoğlu – İstanbul

Telefon: 0 212 252 50 55
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI