Ana SayfaYaşamİstanbul&#8217un Ses Telleri

İstanbul&#8217un Ses Telleri

Arpist ve eğitmen Şirin Pancaroğlu, kurucusu olduğu Arp Sanatı Derneği ve 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti ajansının desteğiyle hayata geçirdiği “İstanbul’un Ses Telleri” adlı proje konseri, saat 20.00’de, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek….

19 Aralık saat: 20.00`de

Dünya prömiyeri olan gecede aynı zamanda projenin tematik albümünün tanıtımı ve özel fotograflardan oluşan bir dia gösterisi de yer alacak. Altı Türk bestecisine sipariş edilen eserlerin galasında Kalan Müzik etiketiyle yayınlanacak olan albüm müzikseverlerinin beğenisine sunulacak. 

Bir Şirin Pancaroğlu Projesi ‘İstanbul’un Ses Telleri’

Yaklaşık bir buçuk yıldır hazırlıkları süren çalışmada, Pancaroğlu ve Arp Sanatı Derneği, arpı İstanbul teması ile Hasan Uçarsu, Özkan Manav, Turgay Erdener, Mahir Çetiz, Barış Perker ve Arda Agoşyan’ın hayal güçlerine teslim edip ülkemizin çağdaş müzik üretimine de arşiv değerinde bir çalışma ile katkıda bulunuyorlar. Projenin konser performansında kullanılacak İstanbul fotoğrafları dosyası ise resim sanatçısı Utku Dervent tarafından derleniyor.

Kimi coğrafyanın düşünsel dinginliği ile kiminin dinamizmini buluşturan İstanbul’u anlatan ­eserlerde arp ve çeng’e ses veren Şirin Pancaroğlu’na Yurdal Tokcan (ud), Tahir Aydoğdu (kanun), Derya Türkan (kemençe), Halit Turgay (flüt), Arda Agoşyan (kontrbas) ve Evrim Baştaş (viyola) eşlik ediyorlar.

 

Program:

“Yerebatan” (kemençe, kontrbas ve arp için) Arda Agoşyan  

“Sabah Sabah” (flüt, viyola ve arp için) Mahir Çetiz

“Yedi Resimle İstanbul” (solo arp için) Barış Perker

“İstanbul’un Ağaçları” (arp-çeng, kemençe, ud ve kanun için) Turgay Erdener

“Güvercinler” (solo arp için) Özkan Manav

“Issız Çocuklar” (flüt ve arp için) Hasan Uçarsu

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI