Ana SayfaDekorasyonInStyle Home`da Begüm Birgören var

InStyle Home`da Begüm Birgören var

InStyle Home`un Temmuz ayı sayısında Begüm Birgören konuk oldu.

Bebek’te yemyeşil bir korunun bitişiğinde küçük bir evin önünde duruyoruz. Dışarıdan bakıldığında Lego evleri hatırlatan bir yer burası. Bizi kapıda sıcak gülümsemesiyle oyuncu Begüm Birgören karşılıyor. O sırada tam da çiçeklerini sulamakta… “Hepsini ellerimle diktim. Harika gözüküyorlar değil mi?” diyerek bizi hemen içeri buyur ediyor. Kapıdan girdiğimiz anda ise kendimizi yeşillikler arasında Boğaz’ı gören renkli döşenmiş bir salonda buluyoruz. “Buraya 1,5 sene önce taşındım. İlk halini bilseniz şimdi gözlerinize inanamazdınız,” diyerek konuşmaya başlıyor.

Üç kattan oluşan 120 m2’lik evin her noktasında Birgören’in büyük emeği var. “Bu eve ne bir mimar ne de dekoratör girdi. Her ayrıntısı ile Sarp ve ben ilgilendik,” diyor. Bahsettiği kişi, birkaç ay sonra evleneceği oyuncu Sarp Levendoğlu. “Ben daha önce Cihangir’de oturuyordum, Sarp da Bebek’te. Burayı emlakçı bize gösterdiğinde ikimizin de içi ısınmıştı. Manzarası, bahçesi olması bizim için çok önemliydi. Çünkü gördüğünüz kedimizin yanı sıra şu anda eğitimde olan iki kurt köpeğimiz de bizimle burada yaşacaktı,” diye anlatmayı sürdürüyor Birgören. O konuşurken evin sevimli kedisi Jedi da şaşkın şaşkın etrafı süzüyor.

Bir yamacın üzerinde konumlanan ev, içine girildiğinde bambaşka bir atmosfer sunuyor. Meğer iki cephesinden farklı gözüken bir konumu varmış buranın. Arazideki kottan dolayı bina, ana girişten tek, bahçeden üç kat gözüküyor. Aşağıda yatak odası, en üstte ise bir çatı katı var. Burası şimdilik Sarp Levendoğlu’nun Playstation odası. Ama ileride bebek odası yapmayı planladıklarından bahsediyor Birgören. “Eve ilk taşındığımda çok harabeydi. İçindeki gereksiz duvarları yıkıp, merdivenin yerini değiştirdik. Banyolar baştan yapıldı. Kapılar yok edilip, zemin tamamen ahşap kaplandı. Tadilat üç ay sürdü. Aslında başımıza tahminimden büyük işler çıktı. Ama sonuca değdi,” diye mutlulukla anlatıyor Birgören. En son Fox’ta oynadığı Ömre Bedel dizinin bitmesiyle neyse ki bir çok ayrıntıyla yakından ilgilenebilmiş evinde. “Dizi çekimleri o kadar yoğun geçer ki… Ev dekore etme işlerine vakit ayırmak öyle kolay olmaz. Setten eve zaten yorgun argın gelmişsinizdir. Yatağın yerini zor bulur insan. O yüzden, burayı yaparken evde rahat edeceğim bir kanepe ve yatak olması en önem verdiğim konuların başındaydı,” diyen Birgören, beyaz renkli salonuna tam da bahsettiği gibi konforlu bir L kanepe yaptırmış hemen. “Burada gördüğünüz büyük parçaların hepsi özel olarak yaptırıldı. Mağazaya girip hazır mobilya almayı sevmem,” diye anlatmayı sürdürüyor. Salondaki ahşap orta sehpasını bir restoranda görüp çok beğenmiş, ondan ilham alarak yaptırmış. “Zaten dekorasyon dergilerine hep meraklıydım. Bu işlerin içine girince hepsini daha ayrıntılı incelemeye başladım. Hatta bulduklarım arasından beğendiklerim için bir dosya bile hazırlamıştım. Bu evi dekore ederken o kadar çok işime yaradı ki,” diye anlatmayı sürdürüyor Birgören.

Yazının devamı için InStyle Home almayı unutmayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI