Ana SayfaYaşamİnsanın "Hayat ve Sanat" İlişkisi Üzerine!

İnsanın “Hayat ve Sanat” İlişkisi Üzerine!

Bu kolay gibi görünen ancak çok az insanın yaşam yolculuğunda üst sıralarda yer alabilen bu olgular ruhta derinlik, detayları fark edebilme, bakmanın ve görmenin boyutlarını kavrayabilme, beş duyuyla hayatı hissederek yaşama gibi gerçek yaşamın kapılarını açan bir anahtar görevi görürler.
İnsanlar, doğdukları andan itibaren kendisine öğretilenlerle yaşamını sürdürenler ve kendisine sunulanın dışına çıkma cesaretini gösterenler olarak genelde ikiye ayrılırlar. Bunun adına da “farkındalık” diyoruz. İşte o farkındalık ki bu hayatta “kim olmak, nasıl bir insan olarak yolumuza devam etmek ve gerçek yaşam düşümüzün ne olduğunu bulmak” gibi önemli soruların yanıtlarını bulmamızı ve tatminkar bir hayat sürmemizi sağlar.
Sanat, etki ettiği ve değiştirip dönüştürdüğü onlarca şeyin içinde burada da bize ışık ve rehber oluyor. Kendine, çevrene, diğer insanlara ve büyük resme farklı bir pencereden bakmanı sağlıyor.
Başka bir hayatın mümkün olduğunu, başka coğrafyaların, dillerin, dinlerin, milliyetlerin, renklerin ve cinsiyetlerin hikayelerini anlamımızı sağlıyor. Bizi bir araya getiriyor ve bütünün içinde bir ahenk oluşturuyor. Bu ahengi görenler, anlayıp kavrayabiliyor. İzlemiyor, yorumluyor.
Yaşamın kıyısında kalmıyor, ona iki elle sarılıyor. Çünkü tuttuğu şeyin kendi eseri olduğunu biliyor…
 
Bu yıl kendiniz için yapacağınız en güzel şey, sanatla daha çok bütünleşmek olsun.
Nereden başlayalım derseniz işte size yaptıkları işlerle hayranlık uyandıran, ilham veren ve ışık olan kendine has ruhları olan sanatçıların işlerinden ve sergilerinden haberler.
 
Düşlerin, tutkuların ve özgürlüğün izinden giden bir yıl olması temennisiyle…
 
Gökhan Dumanlı
 
“Kendimin Ormanında”
 
Rugül Serbest, “Kendimin Ormanında” başlıklı sergisinde, resimleri aracılığıyla benliğini, bedenini ve özellikle kendi iç dünyasını ‘bir başkasının’ kimliğine bürünerek yeniden deneyimlemenin yollarını arıyor. Tuvallerinde yeni bir dünya olasılığını düşleyen Serbest, “Kendimin Ormanında” başlıklı kişisel sergisinde tuvallerinin yanında desen çalışmalarını da Mixer’de izleyici ile buluşturuyor. Sergi 8 Ocak 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık.

İlgili instagram hesapları: @mixerart @rugulserbest
 
          

“Tell Me Your Story”
 
Tell Me Your Story, 20 sanatçının çocukluk hatıralarının yer aldığı katılımcı bir sanat projesidir. 
Çocukluk hikayelerinin sihirli gücüne inanarak bir diyalog yaratma amacıyla eşleştirilen 10 Türkiyeli, 10 İsrailli sanatçı çocukluk anılarını partnerleriyle paylaştı; ardından her sanatçı partnerinin hikayesini kendi özgün diliyle resmetti. 

Çok renkli ve duygu dolu çizim ve hikayelerin yer aldığı bu sanatçı kitabı, mesafelere rağmen tanıdık bir yerden kendimizle ve birbirimizle bağ kuran bir yolculuğa çıkarır.

Zamanın merhametine tabii bir “hatıra” olmanın ötesinde, benliğimizin önemli bir parçası olan çocukluk hikayelerinin merakımızı harekete geçirmesi ve beklenmedik karşılaşmalara vesile olması umuduyla.. 
Kitaba ulaşmak için:
https://paperstreet.com.tr/collections/sanatci-kitabi/products/tell-me-your-story
               
 
Gabriel Vorbon – Current Solo Exhibiton “Section G-G”
 
Bir röportajında, “İnsanların kendilerini daha önce görmedikleri hallerini, farkında olmadan kamera önündeki potansiyellerini, onlara ve kendime göstermek hoşuma gidiyor. Bununla birlikte, birçok kişisel projemde yer alan öznelerin de aslında ilk kamera önü deneyimleri oluyor. Gündelik hayatlarımızda farkında olmadan gözlerimizle sayısız -canlı- fotoğraf karelerine bakıyoruz. Ben gözümüzle gördüğümüz, hareket eden kareleri ve oradaki kişileri aklımda tutmaya ve sonra belleğimdeki imajları gerçek fotoğraflara dönüştürmeye çalışıyorum. Dolayısıyla, bir öznemi o sırada o hiç farkında değilken, kimi zaman bir metroda bile belirlemiş olabiliyorum.” diyen fotoğraf sanatçısı Gabriel Vorbon’un, Gabriel VorbonCurrent Solo Exhibiton “Section G-G” sergisi Kabataş Setup’da sergileniyor.

İlgili instagram hesapları: @gabrielvorbon @kabatassetup
 
                 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI