Ana Sayfaİlişkilerİlişkide Seks Ne Kadar Önemlidir

İlişkide Seks Ne Kadar Önemlidir

Uyumsuz arzular, orgazm olamama ve diğer faktörlerin tümü, seks hayatınızı size eh gibi gösterebilir ve ilişki dinamiklerinizin diğer yönlerini de etkileyebilir. Ve siz ve partneriniz bunları konuşmazsanız, libidodaki bu farklılıklar daha da belirgin hale gelebilir.

10 çifte bir ilişkide seksin ne kadar önemli olduğunu sorarsanız 10 farklı cevap alırsınız. Elbette nicelik ve nitelik de seksin önemini belirlerken ilişkiler için önemlidir.  Uyumsuz arzular, orgazm olamama ve diğer faktörlerin tümü, seks hayatınızı size eh gibi gösterebilir ve ilişki dinamiklerinizin diğer yönlerini de etkileyebilir. Ve siz ve partneriniz bunları konuşmazsanız, libidodaki bu farklılıklar daha da belirgin hale gelebilir.

Bir ilişkide farklı libidolar ve cinsel dürtüler söz konusu olduğunda, her şey iletişim ve uzlaşma ile ilgilidir. Ve seks sizin ve eşiniz için önemliyse, ilişkide de önemlidir. Journal of Social and Personal Relationships’te yayınlanan 2018 tarihli bir araştırmaya göre, ne kadar çok seks yaparsanız, eşinize karşı yakınlık hissetme olasılığınız o kadar artar. Ancak ilişkinizde seksten memnun olmak, ne sevdiğiniz ve ne istediğiniz konusunda hem kendinize hem de eşinize karşı dürüst olmanızla başlar.

Uzun Süreli Bir İlişkide Seks Ne Kadar Önemlidir?
Tabii ki uzun süreli bir ilişkide seks önemlidir: Sizin ve partnerinizin yakınlığı, hassaslığı ve birlikte özel bir bağ yaşamanızı sağlar. Ama aynı zamanda ilişkiniz uzadıkça kaybettiğiniz ilk şey de olabilir.

Uzun süreli ilişkilerde seks miktarının inip çıkması kaçınılmaz ve tamamen normaldir. Stres, tükenmişlik ve yoğun programların hepsi bu durumda suçlu olabilir. Ayrıca, cinsel yaşamınızın, ilişkinizin başlangıcındaki dinamiklerden çok farklı olabilecek yeni bir normale ulaşması da gayet yaygındır. Belki ilk tanıştığınızda ellerini birbirinizden uzak tutamadınız. Artık birlikte yaşadığınıza göre, haftada sadece bir veya iki kez seks yapabilirsiniz. Yeni biriyle olmanın getirdiği heyecanı ve yeniliği kaybettiğiniz için bunun normal olduğunu kabul ediyoruz. Ama bunun yerine inşa ettiğiniz şey, yan yana takılmak, kanepede sarılmak veya birbirinize karşı savunmasız ve kendiniz gibi olmak gibi görünebilen samimiyet ve rahatlıktır.

Bu yakınlığın bu kısmı, ihtiyaçlarınızı iletme konusunda rahat olmanız anlamına gelir. Aynı takımdasınız ve ikiniz için de işe yarayan bir denge bulmak için uzlaşmanız gerekebilir. Ayrıca fantezileriniz hakkında dürüst olmanın zamanı geldi. Bir ilişkinin başlangıcında, şimdi sizin için çok önemli olduklarını keşfedebileceğiniz bazı arzularınızdan vazgeçmiş olabilirsiniz. Seks hayatınız gerçekten uzun süreli bir ilişkide uyumsuz hissetmenize neden oluyorsa, bir çift terapisti ikinizin de neye ihtiyacı olduğunu konuşmakta ve zor soruları sormakta son derece yardımcı olabilir.

Yeni Bir İlişkide Seks Ne Kadar Önemlidir?
Yeni bir ilişkide, siz ve partneriniz, ellerinizi kendinize saklamanızı oldukça imkansız kılan bir hormon kokteyli ile dolup taşarsınız. Bu süre zarfında, çekiciliği ölçmek kolay olabilir, ancak cinsel olarak ne kadar uyumlu olduğunuzu değerlendirmek kesinlikle daha zordur.

Bu nedenle, bir eş bulmadan önce bile cinsel olarak kendinizi tanımak çok değerlidir. Seks önemlidir ve cinsel uyumluluğun olmaması, uyumlu çiftlerde bile birçok ilişkinin sonu olmuştur. Temel olarak, bu yüzden seks ilk baştan çok önemlidir.

Yeni bir ilişki, ne istediğiniz ve neye ihtiyacınız olduğu konusunda dürüst olmak için iyi bir zaman olabilir. İkiniz nelerden hoşlanırsınız? Sizi ne tahrik ediyor? Bu soruları sorabildiğiniz yeni bir ilişki yeni şeyler keşfetmek için bir fırsattır. İkiniz de bir ilişkiye yerleştikçe cinsel arzunuzun vites küçültmesi de normaldir. Ancak, bir uyumsuzluk hissediyorsanız, neye ihtiyacınız olduğu konusunda ayrıntılı bilgi edinmenin iyi bir fikir olabileceğini öneriyoruz: Daha fazla seks mi? Daha fazla yakınlık mı? Daha fazla kink mi? Neye ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız, partnerinizin bunu sağlayıp sağlayamayacağını değerlendirebilirsiniz. Bu sorular, uzun vadeli bir ilişkiye derinlemesine yerleşmeden önce ele almanıza yardımcı olabilir.

Uzak Mesafe Bir İlişkide Seks Ne Kadar Önemlidir?
Uzak mesafeden bir ilişkide seks, bazen yüksek riskler hissedebilir. Özledikçe birbiriniz için artan bir arzu hissedebilirsiniz, ki bu harikadır. Ama aynı zamanda her görüşmenizde harika seks yapmak için çok fazla baskı hissedebilirsiniz ve gerçekler beklentileri karşılamıyorsa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ancak çoğu zaman, uzak mesafeli ilişkilerdeki insanlar, seksin “gerçek sayılabilmesi” için yüz yüze olması gerektiğini düşünürler. Bu doğru değildir. Uzak mesafe seks deneyimlerini iletişiminize dahil etmek, gerçek hayat baskısını hafifletmeye yardımcı olabilir ve başarılı iletişim söz konusu olduğunda ikinizi de birleştirebilir. Bu nedenle, “seks” in ne anlama geldiği konusunda yaratıcı olmanızda fayda var. Sexting, FaceTime üzerinden seks ve BDSM oyunları, aynı şehirde olmanızı gerektirmez. Bazı çiftler için etik tek eşlilik bazı insanlar için ise başka insanlarla seks yapmak işe yarayabilir. Ancak iletişim kurmak, kendinize ve eşinize karşı dürüst olmak ve uzlaşmaları keşfetmek, her hafta ne sıklıkta seks yaparsanız yapın, ikinizin de mutlu olmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI