Ana SayfaGüzellikİkon Makyajları Marilyn Monroe

İkon Makyajları Marilyn Monroe

Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Farrah Fawcett, Linda Evangelista, Sophia Loren, Cher, Raquel Welch ve Debbie Harry! Güzellik denince akla ilk gelen ikonların makyajlarını yakın markaja aldık. Her biri farklı tarzda ve güzellikte olan bu ikon makyajlarını tek tek sizin için M.A.C`in makyaj sanatçısı Georgina Billington`dan dinledik. Bir Marilyn Monroe makyajı nasıl yapabilirsiniz? Yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi ürünleri kullanmalısınız? İşte ikon makyajları haber serimizin ilki Marilyn Monroe makyajı:

Tüm zamanların en önemli güzellik ikonlarından kabul edilen ve dünyanın belki de en ünlü sarışını Marilyn Monroe’yu yine alametifarikası haline gelen göz alıcı kıpkırmızı dudakları ile görüyoruz. Ten makyajına orta kapatıcılığı ve yarı mat sonucu ile Mineralize SPF 15 fondöten ile başlanıyor. Cidinizi kurutmayan ve içindeki mineraller ile gün boyu besleyen bu fondöten özellikle yoğun neme ihtiyaç ciltlerde çok başarılı oluyor. Gün içinde istenmeyen parçalanmalara neden olmuyor. Monroe’nun bakışlarına naïf bir yumuşaklık katan açık tondaki kaşları Dirty Blond Impeccable Brow Pencil kaş kalemi ile hafifçe doldurularak kaş fırçası ile taranıyor.

Yanaklarda masum bir pembe renk için Pinch’o Peach allık kullanılabilir.
Tüm göz kapağı kırık beyaz tonlarda mat yapılı Blanc Type far ile aydınlatılıyor. Gözün katlanma bölgesine ise açık kahve tonlarda hafif bir gölge verilmiş. Bunun için mat yapıda Wedge Far tercih edilebilir. Marilyn Monroe’nun kusursuz siyah eyeliner’ını elde etmek için jel yapıda Blacktrack Fluidline eyeliner 209 no’lu fırça ile kısa ve yukarı doğru ince bir kuyruk ile bitirilerek uygulanıyor. Kirpiklere hacim katan ve uzatan Pro Lash Maskara hem üst hem de alt kirpiklere yoğunca uygulanıyor. Üst kirpiklerin dış kenarlarına uygulanacak yarım takma kirpikler de istenen çarpıcı bakışları yaratmanızı destekleyecektir. Bunun için 20 no’lu kirpik kullanılabilir.

Baştan bahsettiğimiz o dolgun, kırmızı dudaklar için öncelikle Cherry dudak kalemi ile tüm dudağınızın kontürünü belirleyin ve iç kısmını doldurabilirsiniz. Üzerine M.A.C’in en ünlü rujlarından mat yapıda Russian Red ruj ile Marilyn Monroe’nun bu klasik güzelliğine ulaşabilirsiniz.

Istanbul Fashion Week’de son sezon birçok defilede baş makyaj sanatçısı olarak M.A.C ile çalışan  Georgina Billington`ın Marilyn Monroe makyajı için önerdiği ürünleri fotogaleriye tıklayarak yakından inceleyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI