Ana SayfaYaşamİki Dünya Arasında Bir Ressam

İki Dünya Arasında Bir Ressam

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tarafından hazırlanan İki Dünya Arasında” isimli sergi, Sabancı Holding’in katkıları ve İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) iş birliğiyle düzenlendi. Sarıyer’deki müzede gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, SSM’nin kuruluşunun 15. yılında Duran’ın sergisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, iki akademik kurumu bir araya getirmesi dolayısıyla da sergiyi önemsediklerini dile getirdi.


Sabancı, Duran’ın hattat ve resim sanatçısı olduğuna işaret ederek, “Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet dönemini yaşamış bir sanatçı. 1886 yılında doğmuş, Galatarasay’da okuyor, Paris’te eğitim görüyor ama ülkesini, kendi kültürünü hiçbir zaman unutmuyor ve bütün sanatını onun üzerine inşa ediyor” dedi.


Feyhaman Duran’ın ülkesiyle özdeşleşen ve değerlerine sahip çıkan bir sanatçı olduğunun altını çizen Sabancı, “Bu topraklarda yetişmiş, bu toprakların değerini bilen, bu toprakları ileriye götüren bir sanatçıyı destekliyor olmak, bize sevinç veriyor. İstanbul Üniversitesi, ülkemizin en köklü kuruluşu ve en yerleşik büyük değeri. Dolayısıyla birikimi olan bir üniversiteyle Sabancı Üniversitesi gibi henüz genç bir kurumun bu sergi sayesinde iş birliği yapıyor olması, beraber proje yapmak ve beraber üretebilmek bana ayrıca büyük bir mutluluk verdi” diye konuştu.


Sergi kapsamında, sanatçının hayatına ışık tutmak amacıyla hazırlanan belgeselin gösterimi, konferanslar ve çocuklara yönelik atölyeler de gerçekleştirilecek.

Cumhuriyete geçişin yaşandığı dönemi, resim tarihi üzerinden anlatmaya çalışan sergi, 30 Temmuz’a kadar görülebilecek.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI