Ana SayfaYaşamHayata Arkadaşlarının Yanında Veda Etti

Hayata Arkadaşlarının Yanında Veda Etti

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bu sene çıkan ötenazi hakkını kullanan ilk kişilerden biri de Betsy Davis oldu. Davis’e 2013 yılında ALS hastalığı teşhisi koyulmuştu ve ne yazık ki tedavi yöntemi veya durumunu iyileştirecek yöntemler işe yaramıyordu. Ressam ve performans sanatçısı olan Davis’in konuşması anlaşılamayacak derecede yavaşlamıştı, ayakta duramıyordu, dişlerini bile fırçalayamıyordu. Durumunun iyiye gidemeyeceğini kabullenen Betsy Davis, bilinçli bir şekilde ötenazi kararı aldı. Ama yine de, ölümünün mutsuz ve üzücü olması yerine, sevgi dolu olmasını seçti.

Aylardır ötenazisini planlayan Davis, doktorlarıyla konuştuktan sonra bir hafta sonu boyunca arkadaşlarını davet edeceği bir parti sonrasında ötenazisini gerçekleştirmeye karar verdi. Parti davetiyelerinde Davis “Bu katıldığınız herhangi bir partiye benzemeyecek; duygusal staminanızı, odaklanmanızı ve içtenliğinizi gerektiriyor. Yeniden doğuşumun sevgili katılımcıları, her biriniz beni bu yolcuğa uğurladığınız için gerçekten çok cesursunuz. Burada hiçbir kural yok. İstediğinizi giyin, aklınızdakileri söylemekten çekinmeyin, dans edin, zıplayın, şarkı söyleyin, dua edin ama lütfen benin önümde ağlamayın. Evet, sanırım tek kural bu.” yazdı.

Parti oldukça sevgi dolu ve eğlenceli geçti. Katılan kişi sayısı 30’un üzerindeydi. Birkaç arkadaşı Davis’in gardırobundan giysiler deneyip şakayla karışık bir defile yaptılar, birkaç kişi çeşitli enstrümanlar getirmişti; şarkılar çaldılar. İsteyen arkadaşları evden Davis’e ait küçük hatıralar alabiliyordu. Kardeşi Kelly DavisTabii ki zordu. Ara sıra odadan çıkmam gerekiyordu çünkü gözlerim doluyor, tıkanıyordum. Ama herkes onu (Betsy’i) anladı, kararına saygı duydu. Onun neşeli bir ortam yaratmak istediğini biliyorlardı.” diyerek duygularını ifade etti. Betsy Davis’in ise bütün parti boyunca yüzünden gülümseme eksik olmuyordu.

Hafta sonu biterken, arkadaşları teker teker Betsy Davis’e veda ederek partiden ayrıldılar. Saat 6.45’te, hayatındaki son güneş batışını izleyebilmesi için yardımcısı, doktoru ve masaj terapisti Davis’i bir tepeye çıkardılar. Güneşin batışını izlerken ötenazi ilaçlarını alan Davis 4 saat sonra hayata gözlerini yumdu. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI