Ana SayfaYaşamHacımemiş`ten notlar

Hacımemiş`ten notlar

Ağızdan çıkan ani bir söz sonucu, gerçeğe dönüşen Çeşme tatilimiz, Popsalata editörünün de son dakikada aldığı bize eşlik etme kararı ile çok keyifli bir geziye dönüştü.

Gelin size baştan sona kısa bir özet geçelim.

Geçtiğimiz cuma günü, öğleden sonra başlayan yolculuğumuz akşamüstü Hacımemiş`teki şirin butik otelimize vardığımızda son buldu. Planladığımız şekilde kısa bir dinlenme molasından sonra hazırlanıp, attık kendimizi Hacımemiş sokaklarına…

Sevgili Trendus okurları, Hacımemiş`i ben böyle bilmezdim. Geçtiğimiz yazdan ben böyle bir şey hatırlamıyorum; görmemişim, kaçırmışım bilemiyorum. Fakat Alaçatı, Hacımemiş sayesinde daha da büyümüş, daha da canlanmış.

Otelden çıkıp yürüdükten sonra karşımıza ilk olarak Dutlu Kahve, Halt ve Küfe çıktı. Dutlu Kahve zaten geçtiğimiz seneden de meşhur, hala da şanını koruyor gibi. Küfe bir çeşit Ege meyhanesi, güzel görünüyor, denenebilir.. Halt ise geçtiğimiz sene Unter olan mekanın yerine açılmış. Gece önünden geçmediğimiz için tutup tutmadığı konusunda bir yorum yapamayacağım, fakat fena bir mekana benzemiyor. Belki biraz lokasyon açısından şanssız olabilir, ama içkileri güzelse iş yapmama ihtimali yok. 

İlerledikçe mekanlar artıyor; Langaza renkleri ile beni kendine çekiyor. Mekan konusunda hiçbir fikrim olmamasına rağmen, orada kendimi mutlu hissedebileceğimi düşünüyorum. Bu arada sokaklarda antikacılar, tasarım ürünleri satan küçük küçük mağazalar çoğalmış. Alaçatı`nın daha çok giyime yönelik mağazalarından sonra, Hacımemiş buradan da konuya farklı bir şekilde yaklaşmayı başarmış. 

Daha ileride Tabla`yı görüyoruz. Tabla`nın sahipleri ise Gile ve Akali`den tanıdığımız Kıpçak Kardeşler. İlgi çekici bir menüleri var, incelerseniz göreceksiniz. Fakat Çeşme malumunuz rezervasyon koşulu olan bir yer olduğundan, biz doğruca geçtiğimiz hafta zar zor rezervasyon yaptırabildiğimiz yere, Asma Yaprağı`na gidiyoruz. 

Asma Yaprağı bir harika! Zaten neredeyse tüm sokağı kaplayan ayrı ayrı birkaç mutfağı bulunuyor. İçeri girip mutfaktan yemek seçmek ise işin en zevkli kısmı. Müthiş mezeleri görüp de söylememek çok zor. Dolayısıyla akıllıca bir iş yaptıkları kesin. Fakat bu işin devamlılığını sağlayabilmek için lezzet yönünden de hakkını vermek önemli. Zaten çalışanlar da buna oldukça önem veriyor olmalı ki, her şeyin yolunda olup olmadığını, yemekleri beğenip beğenmediğimizi sık sık kontrol ediyorlar. Bizim cevabımız ise belli: her şey harika! 

Aklımda kalan bir diğer yer ise hiç kuşkusuz Kapari Bahçe! Çeşme`nin hızlı yaşamına kapılmayıp, uzun soluklu bir akşam yemeği için harika bir alternatif. Asma Yaprağı`na rakip denebilecek güzellikte yemekleri ve keyifli ortamı ile Alaçatı`nın favori mekanlarına çoktan girdi bile! 

Biraz da gecelerden bahsedelim..

Traktör yeni bir mekan. Duyduğum kadarı ile içkileri,özellikle de elmalı Martini`si çok güzelmiş. Zeplin, Sailors Hacımemiş`in yeni gözdeleri.. Oldukça kalabalık; biraz Karaköy havası var. Yine insanlar içkilerini alıp sokaklarda sohbet ediyor. İlerledikçe Hacımemiş`ten çıkıp bildiğimiz Alaçatı sokaklarına dönüyoruz. Orada Nar ve Göz Lounge popülerliğini koruyor. House 44 de aynı şekilde, içeride adım atacak yer yok. Tektekçi ise popülerliğini kaybetmiş durumda. Hafta sonu olmasına rağmen kalabalık olduğunu söyleyemeceğim. Alaçatı-Hacımemiş`ten gece notları bu kadar.

Plajlara gelecek olursak..

Alaçatı-Hacımemiş`ten biraz uzaklaşalım. Ovacık`taki Before Sunset popülerliğini koruyor. Fakat yükselen bir yıldız daha var: Madeo Beach. Kum Beach`in yerine açılan Madeo`da happy hourlar Before Sunset`e rakip olacak gibi görünüyor. Bir diğer yenilik ise Fly-inn`den geliyor. Lal Dedeoğlu`nun mekanı Bej, bu sene Fly-inn`de de kapılarını açıyot, hatta açtı. Tektekçi de aynı şekilde Fly-inn`de hizmet vermeye devam ediyor. Ayayorgi Koyu`ndan ise bahsetmeme gerek yoktur diye düşünüyorum. Muhtemelen Sole Mare ve KafePi çılgın happy hourlarına devam ediyor.

Siz en iyisi fotogalerimize tıklayın, bahsettiğimiz mekanları bir de gözlerinizle görün… 

Haber & Fotoğraf: Ezgi Kamadan

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI