Ana SayfaSağlıkGüneş Lekeleri İçin Doğal Maskeler

Güneş Lekeleri İçin Doğal Maskeler

Genetik yapı, güneşe maruz kalma süresi, kullanılan kimyasal maddeler, doğumsal faktörler leke oluşumunda etkili olur. Uzun süre, öğle saatlerinde ve korunmasız asla güneşe çıkmayın.

Güneş lekelerinden kurtulmak için 3 doğal maske

1. Maydanoz Maskesi

Malzemeler: Yarım demet maydanoz, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim limon

Maydanozu blendırla iyice parçalayın ve üzerine yoğurt ile limonun suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize ovalama yöntemiyle sürün ve bu şekilde 45 dakika bekleyin. 3 günde 1 uygulamanız gereken bu maskede bulunan limondaki asit sayesinde lekeleriniz geçecektir.

2. Yoğurt Maskesi

Malzemeler: 1 tane yumurta, yarım yemek kaşığı süzme yoğurt, 3 damla limon suyu

1 yumurtanın akını köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine süzme yoğurdu dökün ve iyice karıştırın. Sonrasında limon suyunu da dökün ve iyice karıştırdıktan sonra karışımı lekelerinizin üzerine sürün. Sürdüğünüz maske cildinizde kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra nemli bir pamukla maskeyi temizleyin ve ılık su ile yıkayın. 4-5 günde bir kere uygulayabileceğiniz bu maskeye her 4 uygulamadan sonra 15 gün ara verin.

3. Karbonatlı Maske

Malzemeler: 1 çorba kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı karbonat

Yoğurda karbonatı dökün ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı lekelerin üzerine sürün ve 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonra bol su ile cildinizi yıkayın. Hazırlamış olduğunuz maskeyi haftada 1 kere uygulamanız yeterli olacaktır. Karbonat sayesinde lekelerinizin renginde açılma olduğunu göreceksiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI