Ana SayfaSağlıkGöz migreni tehlike sinyalleri veriyor

Göz migreni tehlike sinyalleri veriyor

Sık sık tekrarlayan ve hayatı çekilmez kılan baş ağrılarından biri olan migren, gözü de vuruyor. En çok kadınların şikâyetleri arasında görülen migren, her 6 kişiden 1’inde göz sağlığını olumsuz yönde tetikliyor. Çoğunlukla tek taraflı, bazen iki taraflı gözün arkasında künt tarzda bir ağrı ile birlikte zigzag tarzda ışıklar ve görme alanında geçici kayıplar ile seyreden bir hastalık olduğunu açıklayan Op. Dr. Hasan Oğuzhan, öncesinde bulantı, kusma, halsizlik ve ruhsal durum bozuklukları olabildiğini ifade etti. Göz migreni olarak adlandırılan bu rahatsızlık, geçici görme kayıplarından şaşılığa kadar birçok ciddi göz hastalıklarına da yol açabiliyor.

Migren göz kaybına neden oluyor

Op. Dr. Oğuzhan, ‘’Migren ağrısı öncesinde ya da başlangıcında hastalar gözlerinin önünde ışıklı çizgilenmeler, ışık çakmaları fark edebilir ve bazen bunları fark ettiklerinde migren atağının geleceğini anlarlar. Bu belirtiler yaklaşık on-on beş dakika sürebilir. Bunun temel sebebi beyin damarlarında oluşan daralmadır’’ diye konuştu.

Bazen hastalarda baş ağrısı şikâyeti olmadan da bu belirtilerin ortaya çıkabildiğini ifade eden Oğuzhan, bazı göz migreni hastalarında yarım baş ağrısı ile aynı tarafta bir saatten az süren geçici ve tek taraflı görme kaybı oluşabildiğini açıkladı.

Kesin bir tedavisi olmayan göz migreni bulguları arasında en korkulanı gözün retina tabakasında kalıcı hasar oluşarak kalıcı görme kaybına neden oluyor.

Göz migreninin bir korkulan diğer bulgusu ise göz kaslarında oluşan geçici felçler olduğunu söyleyen Oğuzhan, Bu durumda ortaya çıkan şaşılık, göz kapağı düşüklüğü, göz bebeğinde büyüklük değişiklikleri gibi belirtiler görülebildiğini belirterek hastaların mutlaka koruyucu tedaviyle kontrol altına alınabildiğini açıkladı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI