Ana SayfaTeknolojiGoogle, Akciğer Rahatsızlıklarını Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirdi

Google, Akciğer Rahatsızlıklarını Tespit Eden Yapay Zeka Geliştirdi

Pek çok sektörde ve alanda kullanılan yapay yapay zeka (AI), insanlığın önündeki birçok engeli aşacak kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Bu kolaylıkların ve potansiyelin farkında olan Google, bir yeniliğe daha imza attı. ABD’li teknoloji devi Google, insanların göğüs röntgenlerindeki dört önemli bulguyu tespit etmek için bir yapay zeka algoritması geliştirdi.

Google tarafından tasarlanan model, pnömotoraks (akciğer sönmesi), kitle, kırık ve opasite (nodül) olmak üzere hayati önem taşıyan dört temel akciğer rahatsızlığını tespit ediyor. 

Sağ tarafta görünen röntgende, Google’ın geliştirdiği yapay zekanın tespit ettiği pnömotoraks hastalığını görmek mümkün.

Google’ın çatı şirketi Alphabet’e bağlı yapay zeka girişimi DeepMind tarafından da katkıda bulunulan Hindistan merkezli hastane zinciri Apollo Hospitals’ten 600.000’den fazla çekilmiş röntgen görüntüsü elde edildi. 
Google araştırmacılarının geliştirdikleri yapay zeka algoritması, doktorların röntgen görüntülerinde kolayca tespit edemedikleri bulguları hızlı bir şekilde bulmalarını sağlıyor.

Modellerin radyologlar tarafından sıklıkla kaçırılan bulguları kolayca bulunmasını sağladığını belirten şirket, bazı durumlarda ise doktorların yapay zekalardan daha iyi tespitlerde bulunduğunu da ekledi.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI