Ana SayfaYaşamGenç Yelkenciler Dünya Şampiyonası 2010

Genç Yelkenciler Dünya Şampiyonası 2010

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri  olarak kabul edilen,  İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri içerisinde yer alan Şampiyona Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilirken, GSGM, Spor Toto Teşkilatı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi destekleri ile hayata geçiriliyor.

29er ilk defa İstanbul’da kullanılacak

0817 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek 19 yaş altı Genç Yelkenciler Dünya  Şampiyonası’nda sporcular ilk defa 5 sınıfta 8 kategoride yarışacak. Kızlar ve Erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin Dünya Şampiyonları belirlenecek. Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul’da kullanılacak. Laser Radial Erkek Kız, 420 Erkek – Kız, RS:X Erkek Kız, SL16 karma ve 29er Karma kategorilerinde ülkemizi temsil edecek Milli Takımımız belirlendi. Yoğun bir kamp dönemi geçiren milli takımımız bu şampiyonada hem tecrübe kazanacak hem de 2012 Olimpiyat oyunları öncesinde rakiplerini tanıyacak.

Dünyanın en iyi yelkencilerinin katılımı ile gerçekleşecek olan Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası’nın merkezi olacak Ataköy Marina ‘da hazırlıklar için geri sayım başladı.
Türkiyede ilk defa bir yelken yarışında 3 parkurda aynı anda yarışlar yapılması geleceğin Olimpiyat referansı olarak önem taşıyacak.

Şampiyona’nın Açılış töreni 09 Temmuz’da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Haliç suları, Mixing Waters ( Suların Karışımı ) Töreni için büyük bir anlam taşıyacak. Barış , Sevgi ve Birliktelik mesajı veren ve her ülke katılımcılarının ülkelerinden getirdikleri suları birleştirdikleri ve sonrasında denize dökülen bu anlamlı tören İstanbul’un tarihi ve  antik koyu olan Haliç sularına bırakılarak gerçekleşecek.
Yarış merkezinde yer alacak etkinlik alanında müzik ve çeşitli aktiviteler ile şampiyona büyük bir festival havasında gerçekleştirilecek.

Şampiyona boyunca yarışlar İ MARİNE tarafından yarış tekneleri üzerinde kurulacak sistemle, internet üzerinden canlı yayınla istatiksel bilgiler dahil detaylı olarak takip edilebilecek ve sahile kurulacak dev ekranlardan izlenebilecek.

Şampiyona süresince ulusal ve uluslararası jüri ve hakemler görev alırken, deniz üzerinde 60’ın üzerinde tekne görev alacak. Yurtdışından gelecek 1250 kişilik kafile, 350 kara ve deniz görevlisi, 100 gönüllü, 25 uluslararası medya mensubu, özel televizyon prodüksiyonu ve yurtdışı tanıtımları ile Şampiyona Türkiye’de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu olacaktır.
19 yaş altı sporculara yönelik bu Şampiyona’nın isim sponsorluğunu  ‘’Volvo Ocean  Race’’ üstlenirken, İstanbul Şampiyonası’na Opet, İ MARİNE, Dati Holding, Ataköy Marina Co Sponsor olarak, Shop& Miles, Garanti Emeklilik destek sponsoru olarak, YACHT TÜRKİYE, POWER  FM ve CNN TURK  medya sponsoru olarak destek veriyor.

2009 yılı Şampiyonu Fransa, Volvo Trophy’nin şu anki sahibi olmakla birlikte aynı zamanda Şampiyona başlangıcından bu yana en başarılı ülke olma özelliğini taşıyor. 10 kez Volvo Trophy’i kazanan Fransa; 20 altin, 27 gümüs ve 15 bronz madalya ile toplamda 62 madalya ile bir rekor sahibi.
Bu özel ve prestijli yarışın İstanbul’da gerçekleştirilmesi Olimpiyat Oyunları bünyesinde yer alan Yelken branşı yarışlarının başarıyla düzenlenmesi anlamını kazanacağından İstanbul’un Olimpiyat adaylığı konusundaki puanını da arttıracak.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI