Ana SayfaYaşamFransa ve Türkiye`den modern manzaralar

Fransa ve Türkiye`den modern manzaralar

Dün açılan `Modernlik? Fransa ve Türkiye`den Manzaralar` isimli serginin çıkış noktasını iki ülkenin tarihsel gelişiminde önemli bir yere sahip modernlik kavramı ve modernliğin günümüz sanatına etkilerini incelemek oluşturuyor.

Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği sergide Nevin Aladağ, Fikret Atay, Kader Attia, Ayşe Erkmen, Cyprien Gaillard, Thomas Hirschhorn, Pierre Huyghe, Chris Marker, Sarkis, Hale Tenger ve Nasan Tur’un eserleri yer alıyor. 

Sergi, modern hayatın dönüştürdüğü kent kültürü, modernliğin sosyal, kültürel, ekonomik, politik etkileri ve modernlik ideallerine odaklanıyor. Küratör Levent Çalıkoğlu’nun söylediği gibi sergi “İnandığımız modernlik ile yaşadığımız modernlik arasındaki farklar neler? Modernliğin sızmadığı, dönüştürmediği, baskın hale getirmediği ya da unutturmadığı kaç hikâye hatırlıyoruz? Yaşantımızı sosyo – kültürel kategorilere bölen modernist hiyerarşi kalıplarından sıyrılmamız mümkün mü? Coğrafyalar arasında statü oluşturan, dünyayı ‘ileri’ ve ‘geri’ gibi ilkel bağlamlara ayrıştıran modernist hegemonyayı belleklerimizden kolay kolay silebilir miyiz? Maddi ve manevi dünyamızda yaşadığımız parçalanmadan, benliğimizi saran yabancılaşma duygusundan hep modernliği sorumlu tutmuyor muyuz?” soruları için tartışma zemini yaratıyor.

Sergiyi 16 Mayıs 2013 tarihine kadar İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gezebilirsiniz.

İstanbul Modern Sanat Müzesi: Meclis-i Mebusan Caddesi Liman işletmeleri sahası 
Antrepo 4, Karaköy

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI